Архив на категория: Новини

Станилия Стаменова: Задържах се в спорта заради oлимпиадата

Станилия Стаменова замина за Токио за участие на първите си Олимпийски игри, където ще представя стараната ни в женското кану. Тя призна, че не е във формата си отпреди 5 години, когато стана световна шампионка, но именно желанието да се представи на ниво на олимпийски игри, я е задържало в спорта.

“Много съм превъзбудена и щастлива, защото ще представям България на първа олимпиада не само за мен, а и за женското кану. От 22 години работя за това първенство и отивам да се насладя на състезанието и атмосферата, пък каквото стане.

Като цяло не съм във формата от преди 5 години, когато станах световен шампион. Изцяло от 2015-а насам се задържах в спорта само заради Олимпийските игри и за достойно представяне там.

Отивам директно в олимпийското село, предстои ми аклиматизация и тренировки на гребния канал. Дано времето е хубаво, защото и най-малкият вятър създава проблеми в нашия спорт”, каза Станилия.

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D1%85-%D1%81%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Националната аматьорска лига по баскетбол навърши 10 години


Националната аматьорска лига по баскетбол празнува 10-годишен юбилей.

По повод на събитието публикуваме без редакторска намеса обръщение на главния мениджър на организацията Мартин Механджиев:

През 2011 година заедно с Марин Механджиев, Борис Данаилов и група съмишленици дадохме живот на тази идея. Тогава аз бях току-що завършил средното си образование, бях все още тийнейджър и нямаше по-млад член на екипа от мен. Не разполагах с почти никакъв организационен опит, със сигурност не бих определил познанията си тогава като особено задълбочени, нямах представа и какво да очаквам. Имах обаче мечта. Мечта, в чието реализиране предстоеше да инвестирам безкраен ентусиазъм, неизчерпаема енергия и хиляди часове.

Колко отдавна всъщност беше 2011 година? Дерик Роуз става MVP на редовния сезон в NBA, надеждите на Чикаго Булс за успех след ерата на Майкъл Джордан са живи. Дирк Новицки и Далас Маверикс стигат до титлата, побеждавайки Леброн Джеймс и суперотбора на Маями Хийт. А първоаприлските шеги, че Джордан се завръща в игра все още изпълваха с вълнение баскетболните фенове.


Мартин Механджиев

Аз вече се бях сблъскал с баскетболната действителност у нас. Спомням си колко тежко приемах, когато съотборниците и приятелите ми приключваха с баскетбола. Немалка част от тях, отвратени от баскетболната действителност у нас, не искаха и да чуят повече за любимата си игра, която до вчера е била неизменна част от ежедневието им. Обещах си, че ще дам всичко от себе си да съхраним любовта към играта на всеки, който някога е докосвал баскетболна топка.

Стартирахме от нулата или може би от под нулата. Първите снимки се правеха с личния ми телефон с 2-3-мегапикселова камера, за озвучаване се ползваше колонка, която трудно може да озвучи нещо повече от автомобил, брояхме точките на състезателите чинно от протоколите след мачовете, а когато валеше навън валеше и в залата. Тази група от хора нямахме никаква подкрепа, дори напротив.

Спомням си обаче с умиление за всички тези моменти отпреди 10 години, тъй като никой не очакваше, че някой ще помни НАЛБ 10 години по-късно, а още по-малко, че ще съществува. С умиление, защото преминахме през всички естествени етапи на развитие. Нито някой ни спусна отгоре, нито някой инвестира в нас, за да прескочим някой от етапите, нито пропуснахме стъпка, която може да ни научи на нещо.

Все още бях много млад и зелен. Смятах, че когато видимо даваш цялото си сърце за дадена кауза, то всички трябва да те харесват и да оценяват какво правиш. Впоследствие узрях за мисълта, че не следва да ме вълнува кой не ме харесва и кой злорадства, а просто всичко, което правя трябва да лежи на принципна основа, за да бъда в хармония със себе си.

Бях сигурен, че в България има достатъчно хора, замесени от моето тесто и исках да достигнем до тях чрез принципност, коректност, справедливост, любов към играта и професионализъм, а не чрез други добре познати по нашите географски ширини подходи. 10 години по-късно знам, че съм допускал много грешки, знам, че не съм бил прав много пъти, знам, че съм имал и продължавам да имам да се усъвършенствам много. Горд съм обаче, че в нито един момент нито аз, нито организацията на НАЛБ не изневери на принципите си. Винаги бяхме водени от разбиранията си и от любовта си към играта. И всеки лесно може да провери, че за 10 години позициите на НАЛБ по нито един въпрос свързан с баскетбола не се промениха. Защото вярваме, че това да си удобен не те прави достоен, а ако продадеш достойнството и морала си за някакви облаги, то няма никакъв смисъл в съществуването ти.

През тези 10 години срещнах хиляди хора, замесени от моето тесто. Запознах се с много хора, които мога да определя като свои приятели. Намерихме десетки хиляди съмишленици. Разбира се, пътищата ни се и разделиха с доста хора, но сега вече знам, че това е нормалният и логичният ход. И ако сега мога да се върна назад и да направя нов избор – дали някой да ме намрази или да действам според принципите и разбиранията си, то всеки може да ме мрази напълно свободно. Научих се да не отделям абсолютно никаква енергия за каквото и да е с негативен заряд.

Сега, през 2021 година, 10 години по-късно, вярвам, че мечтата ми е осъществена. Сблъскахме се с безброй трудности, препятствия и предизвикателства, но съм убеден, че всичко това ни направи по-силни. За да прокараш пътека през тръните неминуемо ще се убодеш, но несъмнено има смисъл. Няма ден в последните 10 години, в който да не съм инвестирал поне няколко часа в преследването на тази мечта. И докато все пак има хора, които са склонни да видят само крайния резултат и да смятат, че той е дошъл от само себе си, то знам, че всеки разумен човек знае каква отдаденост, колко труд и какви усилия стоят зад всичко това.

Сега вече не съм тийнейджър, на почти 30 вече в екипа има хора с по 10 години по-млади от мен. Не знам дали някой е присъствал на повече баскетболни мачове в рамките на 10 години – без дори да намесваме организация, а говорейки само за присъствие. Вероятно вече се е понатрупала умора. Вероятно вече разочарованието не е само от баскетболната действителност у нас, а е доста по-глобално. Със сигурност вече не летя в облаците и може би опитът е настигнал ентусиазма на водещата позиция сред добродетелите, до които се допитвам. Вярвам обаче, че всичко дотук си е струвало и се надявам, че чрез него сме показали разумната алтернатива на това да не възприемаш нещо, но да стоиш безучастен. Защото както в баскетбола, така и в държавата цялостно има само един начин да се случи нещо положително. И то определено не е свързано с възможността да чакаш „държавата“.

Благодаря на абсолютно всички, които под една или друга форма бяха част от първото десетилетие на НАЛБ! Благодаря за подкрепата, за съдействието, за възможността заедно да постигнем всичко дотук! Благодаря на всички членове на екипа, на всички участници, на всички приятели, на всички партньори, на всички съмишленици! Без вас НАЛБ нямаше да стане на 10 години. Благодаря и за критиките, за обструкциите, за препятствията, за предизвикателствата! Без тях вероятно нямаше да бъда толкова мотивиран. Благодаря!

Вече доста по-рядко пиша подобни излияния, но този път реших да го направя. Защото смятам, че го дължа на онова 19-годишно момче, което не спря да мечтае и на всички деца и младежи, чиито мечти изглеждат налудничаво.

Подготовката за сезон 2021/2022 официално стартира още утре и се надявам, че заедно с всички съмишленици ще продължим с положителния ход на развитие.

Новите цели и новите мечти са налице. Вярвам, че най-доброто тепърва предстои и ще дам всичко от себе си да е така.

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD-%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BB/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Петима българи ще участват в сряда в Токио


Божидар Андреев

Петима български спортисти очакваме с нетърпение да се появят за своите стартове на Олимпийските игри в Токио в сряда, 28 юли. Те ще ни представят в четири вида спорт.

Преди всички ще излезе младата ни и много талантлива Селин Али. В 3.00 часа сутринта тя ще участва в квалификациите в стрелбата в дисциплината „трап“.

След това представителката ни в бадминтона Линда Зечири ще излезе за втория си мач от груповата фаза. От 3.40 часа тя ще срещне датчанката Миа Блихфелд.

В 5.21 часа на полуфиналите на 200 метра бруст ще участва Любомир Епитропов. Той се класира за този етап с време от предварителните серии от 2:09.68 минути, което е нов национален рекорд.

Другият ни представител в плувните дисциплини в сряда е 18-годишният Калоян Лефтеров. Той ще плува на 200 метра гръб от 13.25 часа.

Последен за деня ще бъде Божидар Андреев, който от 13.50 часа ще се състезава във вдигането на тежести в категория до 73 килограма.

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%B0-%D0%B2-%D1%82%D0%BE/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Цветан Соколов: Трябва да си върнем самочувствието за европейското

Мъжкият национален отбор се готви от седмица за Европейското първенство по волейбол. Момчетата на селекционера Силвано Пранди са в пълен състав, като 20 състезатели са повикани в разширения отбор. Засега въпросителна остава около състоянието на капитана на националния тим Цветан Соколов, който претърпя контузия по време на Лигата на нациите и това го извади принудително от игра.

„Все още не мога да кажа как се чувствам, защото това е първата ми тренировка в зала – коментира голямата ни звезда. – Направих ядрено-магнитен резонанс преди една седмица и той показва, че мускулът е зараснал на 95%. Това означава, че мога да се натоварвам и ще се включа по-пълноценно в тренировъчния процес. Надявам се всичко да е наред.”

Диагоналът сподели и своето мнение за представянето на отбора в ВНЛ.

“За Лигата на нациите всичко може да се каже, но няма да бъде достатъчно – продължи Соколов. – Не направихме добър турнир. Натрупахме доста загуби, не играхме силно. Можехме много по-стабилно да изиграем някои мачове. Станалото не беше добре дори и от психическа гледна точка. Имаме млад отбор, който в момента се гради, трудно е да излезем от тази ситуация, в която сме в момента. Нека да погледнем по-позитивно на нещата. Даде се възможност на много състезатели да се изявят в тази световна надпревара. В такива мачове, в които някои момчета не са си мислили, че ще играят. Така че колкото и негативно, толкова и позитивно бихме могли да погледнем на този турнир. Трябва да оставим назад загубите, които натрупахме и да гледаме напред.”

Относно психическата нагласа след загубите във ВНЛ капитанът заяви:

„В момента се върнаха доста от по-опитните състезатели. Смятам, че това ще помогне много за Европейското първенство. Отделно ще имаме контроли с отбори, които не са от такъв ранг, което е добре за психическата нагласа. В такива мачове, когато биеш, самочувствието се връща. Много се надявам това да го направим и да си върнем увереността, което е много важно преди Евроволей.“

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%87%D1%83%D0%B2%D1%81%D1%82/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Епитропов: Наздраве на всички, които оплюха българите в Токио


Любомир Епитропов

Българският плувец Любомир Епитропов сподели емоциите си, след като се класира за полуфиналите на 200 м бруст в Токио. Любомир се класира с време 2.09.68, което е нов национален рекорд за родината ни.

„Изключително доволен съм. Можех още повече, но се радвам, че с това време стигнах до полуфинала. За първи път слизаме под 2.10“, заяви Епитропов в ефира на БНТ.

„Не мисля, че някога ще съм напълно доволен, освен ако не е световен рекорд. Всичко бе съсредоточено в подготовката за 200 м, така че съм доволен. Като цяло се насочих изцяло насам, така че очаквах добро представяне. За мен целта за тази Олимпиада е изпълнена. Всяко предно класиране е добре дошло.“

„Благодаря на цялата делегация тук, защото те са единствените, които подкрепят наистина. На всички, които оплюха всички българи на тази Олимпиада, мога да кажа само „Наздраве и лека вечер“, завърши плувецът ни.

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%BF/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Зечири взе гейм, но загуби на рождения си ден в Токио

Линда Зечири започна участието си в група I на турнира по бадминтон на олимпийските игри в Токио със загуба.

Българката отстъпи на Чън Суан-Ю от Австралия с 16:21, 22:20, 8:21 навръх 34-ия си рожден ден.

В първия гейм почивката дойде при 11:10 точки за левичарката от София. След това Чън направи серия от шест поредни точки до 18:12 и после спечели частта.

Историята се повтори и в втората игра. Зечири водеше с 11:10 на техническата почивка, но австралийката поведе със 17:14. Линда се мобилизира и успя да изравни при 18:18, а след това стигна и два геймпойнта, които Чън отрази. При третата възможност обаче българката ликува след перо в мрежата на съперничката.

В решителния трети гейм умората завладя Зечири и паузата дойде при 11:6 за австралийката. Тя направи после серия от шест поредни точки до 20:7 и реализира втория си мачпойнт

„Беше ми трудно да се адаптирам към условията и не успях дса покажа какво мога“, заяви българката след срещата.

Вторият мач на Линда в групата е срещу №12 в света Миа Бличфелд от Дания.

По-късно днес Габриела и Стефани Стоеви ще изиграят последния си мач в турнира на двойки срещу Жонколпан Кититаракул/Равинда Прайонгай от Тайланд.

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D0%B7%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%B7%D0%B5-%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%BC-%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Антоанета Костадинова: Не съм си свършила цялата работа в Токио

Със сребърен медал на 10 м въздушен пистолет на врата си, но и с ясното съзнание, че ѝ предстои още работа и още една дисциплина – така българката Антоанета Костадинова прекарва почивния си ден на олимпийските игри в Токио.

След като в неделя (25 юли) тя спечели първо отличие от най-авторитетния спортен форум, емоциите вече са утихнали, а целта е променена – добро представяне на 25 м пистолет. Финалите в дисциплината са в петък (30 юли), а квалификациите започват ден преди това.

„Аз не съм си свършила цялата работа. Това, че едната дисциплина е минала, не ме успокоява, защото олимпийските игри не са приключили. Това, за което толкова време сме тренирали и сме се борили, не съм го свършила. Да, спечелила съм медал, но работата, която тепърва ми предстои, е по-важната. Класирането на финал би означавало, че подготовката ми е минала добре. Самият финал и това, което бих могла да направя там, за мен е по-важно. Това е шанс. Ако имам късмет, всичко може да се очаква“, каза Костадинова директно от Япония в предаването „Тази сутрин“.

Тя разкри, че именно дисциплината 25 м е по-трудната, тъй като късметът играе голяма роля.

„На първите ми олимпийски игри не ми достигна 1 точка, за да се класирам за финала. В Рио въздушното ми упражнение беше катастрофално слабо. Класирах се на малкалибреното, останах на осмото място. И не заради друго, а точно този финал беше същият и там. Не, че съм нямала десетки – имах, но по 10,01 и то безброй много. Зрителите нямаше как да видят това. Стрелбата ми не беше лоша. Но правилата са такива. Класирането на 25 м на финала за мен ще бъде успех. От там нататък Господ си казва и аз не мога да гадая какво ще се случи“, каза Костадинова.

Олимпийските игри в Токио са третите в кариерата на сребърната медалистка. Тя завърши девета в Лондон през 2012 г. и осма в Рио през 2016 г., където шумът в залата беше непоносим. В Япония обаче фенове по трибуните няма заради мерките срещу коронавируса.

„Не е много тихо и стерилно. Докато в Рио публиката беше почти изцяло от бразилци. Ако бразилец беше на финал, в залата не можеше да се стои. Лошото беше, че бразилците подкрепяха изключително много техните състезатели. За другите беше трудно да се концентрират. По време на самия финал, когато стреляше бразилецът, публиката мълчеше. Когато изстреля своя изстрел, а останалите не са приключили, публиката експлодираше. Много е трудно за останалите да завършат както трябва и да запазят концентрацията си. Тук нямаше такова нещо, защото цялата публика беше от състезатели, треньори и хора, свързани със спорта, разбиращи какво правят тези отпред. Те добре осъзнаваха колко ни е трудно и без друго. Единственото, което получавахме, беше ръкопляскане“, разказа българката.

В тази обстановка Костадинова е разчитала на указанията на своя треньор Христо Христов и на… българската народна музика.

„Музиката винаги е била в сърцето и в главата ми. Особено българската народна музика. От дете съм любител и много обичам да изпълнявам българска народна музика. Това е нещото, което ми помогна да си свърша работата. Мислех, че, ако го направя, не само аз ще съм доволна от получения резултат, а и треньорът ми, семейството ми, Търговище и цяла България“, разкри Костадинова.

А какво би посъветвала младите спортисти, тръгнали по нейния път?

„Аз започнах на 18 години, много бързо навлязох в спорта с призовите места, хубавите, големи резултати. За мен нещата се развиха бързо в началото. Не осъзнавах какво правя. Разбирах какво ми говори треньорът, слушах думите му. Може би това ми помогна толкова бързо да се развия като състезател. Искам да кажа на всички подрастващи „Не се отказвайте!“. С амбиция, хъс, устрем и желание за победа всичко може да се случи. Аз се бях отказала преди тези олимпийски игри, че имам шансовете, силите да взема медал, но ето, че се случи. Въпреки всичко. Невярваща, че мога да взема медал, аз направих подготовката си по най-добрия начин, много систематизирано, концентрирано, не толкова като обем – големи и дълги тренировки, а като качество. И то си даде резултат. Пожелавам на всички да не се отказват, да вярват в мечтите си и да имат мечти, защото това е най-важно”, завърши сребърната медалистка от Олимпиадата в Токио.

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Новак Джокович е на осминафинал в Токио

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович продължи успешно похода си към първи златен олимпийски медал, след като победи германеца Ян-Ленард Щруф с 6-4, 6-3 в мач от втория кръг на надпреварата в Токио.

Сърбинът показа много солидна игра, особено на собствен сервис, за да стигне до втори пореден чист успех на Олимпиадата. Джокович реализира цели 14 аса и допусна едва четири непредизвикани грешки в цялата среща, продължила час и 14 минути. По този начин носителят на 20 титли от Големия шлем се класира за осминафиналите на надпреварата, където ще срещне испанеца Алехандо Давидович Фокина, записал успех над Джон Милман от Австралия в три сета.

Напред продължава и вторият поставен в схемата Данийл Медведев от Русия, който разби индиеца Сумит Нагал с 6-2, 6-1. За Медведев предстои двубой с италианеца Фабио Фонини, който се справи с Егор Герасимов от Беларус след 6-4, 7-6(4). За осминафиналите се класираха още Александър Зверев, Николоз Басилашвили, Пабло Кареньо Буста и Доминик Кьопфер.

При жените местната фаворитка Наоми Осака се класира за осминафиналите след победа над Виктория Голубич от Швейцария с 6-3, 6-2 и ще срещне чехкинята Маркета Вондрушова в следващата фаза. Победи във втори кръг записаха още Мария Сакари, Елина Свитолина, Каролина Плишкова, Гарбине Мугуруса, Барбора Крейчикова и Белинда Бенчич, но третата поставена в схемата Арина Сабаленка загуби от Дона Векич с 4-6, 6-3, 6-7(3).

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%B2-%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B8/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Ивайло Иванов отпадна в Токио след спорно съдийство

Българският джудист Ивайло Иванов отпадна на 1/8-финалите на Олимпиадата в Токио.

В категория до 81 килограма националът загуби от Шарофидин Болтабоев от Узбекистан, въпреки че демонстрира много добра форма и имаше всички шансове за успех. В мача имаше и доста спорни съдийски отсъждания във вреда на българския джудист.

След много оспорван мач, който продължи 9.50 минути Ивайло Иванов слезе от олимпийското татами. Българинът беше по-активният почти през целия двубой, с много добра тактика, като едва в края даде предимството на своя съперник.

В редовното време (с продължителност 4 минути) Ивайло Иванов също беше по-добрият от двамата. Изходът от двубоя се реши от т.нар. „златен резултат“. Според специалистите, съдията не е отсъдил две „фалшиви атаки“ на Шарофидин Болтабоев, които щяха да донесат победата на Иванов.

„Това се случи, което се видя. Дадох всичко от себе си, за жалост не успях да продължа както беше по план. Имаше най-вероятно (две фалшиви атаки на съперника – бел.ред.), след като треньорът прегледа срещата ще видим, но смятам, че имаше такива моменти. Така са решили съдиите, аз не мога да направя нищо в момента“, сподели Ивайло Иванов.

„Това беше финалната права, исках и бях подготвен да стигна по-високо“, завърши разочарованият джудист.

Преди това, в първия си мач в Токио на олимпийския турнир, българинът записа изключително скоростна победа. Само 28 секунди му бяха нужни, за да се наложи над Емануел Лусенти от Аржентина с „ипон“.

С това българското участие в джудото в Токио приключи след отпадането на Ивелина Илиева (57 кг) и Янислав Герчев (60 кг).

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-1-8-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%B2-%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B8/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Шестима българи ще участват на олимпиадата във вторник


Ивайло Иванов

Шестима българи ще представят страната ни на Олимпийските игри в Токио във вторник, 27 юли. Те ще се състезават в три вида спорт – джудо, бадминтон и плуване.

Първи на татамито ще излезе най-добрият ни джудист в последните години Ивайло Иванов в категория до 81 килограма. Той стартира участието си около 6.30 часа наше време с двубой срещу Емануел Лусенти (Аржентина). При успех срещу него, ще срещне на 1/8-финалите победителя от двойката Шарофидин Болтабоев (Узбекистан) – Уго Кумбо (Вануату).

Всички срещи от категорията в джудото ще се проведат в рамките на състезателния ден.

След това от 7.20 часа Линда Зечири ще излезе срещу представителката на Австралия Чън Суан-Ю в първия си мач от олимпийския турнир по бадминтон. В Група I е още Миа Бличфелдт от Дания, която вече записа успех срещу Чън Суан-Ю с 2:0 гейма. Само лидерката в групата продължава напред.

В 13.20 часа Габриела и Стефани Стоеви ще излязат в последния си двубой от груповата фаза на двойки в бадминтона. Те ще срещнат състезателките от Тайланд, но дори и при успех не могат да продължат напред след двете допуснати загуби на старта на надпреварата.

В 13.46 часа Любомир Епитропов ще плува в сериите на 200 метра бруст. Освен него, в басейна ще влезе и Йосиф Миладинов, който от 13.54 часа ще участва в сериите на 100 метра свободен стил.

Source Article from http://insport.bg/2021/07/26/%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8/#utm_source=rss&utm_medium=rss