Месечни архиви: април 2020

Красен Кралев: Двойно увеличение на бюджетите на клубовете през 2021 г.


Снимка: ММС

За следващата година планираме спортните клубове да получат двойно увеличение на бюджетите си, съобщи в Русе министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Той уточни, че до момента клубовете са получавали от държавния бюджет 6,5 млн. лева годишно, а за 2021 г. се предвижда средствата да станат 13 млн. лева, като се запази системата за оценяване. Тъй като тази година няма да има състезания, базата за оценяване ще е точковата система от 2019 г. Така сумата, получавана от всеки спортен клуб през 2020 г., догодина ще се удвои. Тенденцията е през следващите години да се увеличават средствата на клубовете, посочи министърът.

Кралев каза също, че бюджетите на федерациите за тази година се запазват същите, въпреки че има сериозни спестявания от липсата на международен и български спортен календар.

Според министъра е изготвена ясна програма как да се рестартира българският спорт след премахването на ограниченията във връзка с COVID-19.

„Планът е разработен в детайли по седмици – кои спортисти, кои спортове да започнат подготовка, след като от Националния оперативен щаб установят, че сме минали пика на заболяването.

Може да се използват базите в Белмекен и „Спорт Палас“, двете гребни бази в Кърджали и София, да се изолират спортистите, които подготвяме за олимпийските игри, при положение, че се спазват всички карантинни мерки – хранене по стаите, настаняване по един човек в стая. След това да се отворят спортовете на открито, след това – на закрито, и най-накрая при преодоляване на кризата, да се отворят базите за абсолютно всички спортове“, обясни министърът.

Според Кралев големите притеснения ще са с възстановяването на международния спортен календар, тъй като всяка държава е на различна фаза от борбата с коронавируса.

„Никой не е в състояние да каже какво ще се случи. Ще е трудно да се провеждат международни състезания – едната държава ще изисква тест 48 часа преди състезанието, другата – ще иска две седмици карантира, третата – ще има други изисквания. Трудно е да се правят прогнози“, посочи министърът.

Той инспектира строителството на три спортни обекта – Многофункционална спортна зала в град Бяла и зала за щанги и зала за бокс в Русе.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/30/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8E/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Спортната ни общественост се прости с Тодор Симов

Спортната ни общественост каза „Последно сбогом“  вчера на легендата на българския волейбол Тодор Симов, който почина на 91-годишна възраст.

През годините той носи екипите на „Миньор“, ЦСКА, „Славия“ и „Червено знаме“. Най-големите му успехи в националния отбор са бронзовите медали от световните първенства в Прага през 1949 г. и Москва през 1952 г.

В руската столица българската звезда е определен за най-добър разпределител на шампионата, същият приз заслужи и 4 години по-късно на световното в Париж, където отборът се класира на пето място. Симов има също и бронз от европейското Букурещ 1954 г.

В продължение на една година, вече като треньор, през 1971 г. легендата е начело на мъжкия национален тим на България. Преди това кариерата му като наставник стартира в Куба, а в периода 1974-1978 година Симов е старши треньор на волейболните националки на Испания. Като клубен наставник работи с успех в Италия от 1982 до 1992 г.

Тодор Симов има съществен принос за първото място на България в демонстративния турнир на 53-тата сесия на МОК в София през 1957 г., с който волейболът бе приет в олимпийската програма.
Бил е още лекоатлет, баскетболист, скиор, плувец, ватерполист. Има също сребърен медал на скок височина от републиканско първенство по лека атлетика.

Българският олимпийски кометет изказва искрени съболезнования към семейството и близките на Тодор Симов.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/30/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Една таекуон-до светкавица от Южна Африка

Условията на „пандемия“, „коронавирус“ и „изолация“ доведоха спорта и в частност бойните изкуства до различни състояния. От една страна на моменти се криеш, за да тренираш, буквално…

Ако си в депресия два месеца, можеш и да не правиш нищо, все пак като ти спрат част от живота, не е толкова просто да се приспособиш…

Евентуално може да повярваш на он лайн тренировките и на самоподготовката вкъщи, нищо че техническото ниво пада, видимо… А понякога, от друга страна, изникват и нови възможности…

Така в неделя, 26 април, в България се проведе първото онлайн състезание по таекуон-до на форми (тул), организирано от Българската федерация по таекуон-до ITF. С всички условности, резерви и въпросителни на нещо, което е първо по рода си. Минути след края му късно в неделя вечерта най-сърдечните и емоционални думи за това събитие изненадващо дойдоха… от Южна Африка. Да подчертаем: от ЮАР, от столицата Йоханесбург, една българка първа изрази удовлетворението и емоциите си от участието си в първото он-лайн състезание по таекуон-до на форми.

Как стана така?

Отговора получихме от Соня Ребело, първата българка, световна и европейска шампионка по таекуон-до на ветерани.

Соня Петрова от Русе, която от години живее и тренира таекуон-до в ЮАР и има собствен клуб „Бонгае“ (означавало Светкавица) чрез възможностите на глобалната мрежа също взе участие в он-лайн състезанието.

„Вълнението и нервите са си все същите, дори и да не беше като нормално състезание, в реалния живот“, сподели Соня, която стана първа на жени в дисциплината форма до IV дан.

И допълва: „Не ми беше най-доброто изпълнение, но това няма да ме спре да продължавам с интензивни тренировки за по-добър резултат“.

В он-лайн състезанието всеки участник заснема клип със своето изпълнение на форма, след което клипът се публикува в специална платформа, изтегля се жребий между състезателите, и се оценяват от съдии. Инициативата породи множество разнообразни и оригинални изпълнения на форма – в стаи, зали, гаражи, на поляни, по паркинги, улици, входове, на асфалт, трева, килим… И със сигурност даде своя принос към тезата, че таекуон-до може да се практикува практически навсякъде.

Докато тук по традиция сме скептични харесва ли ни или не, Соня от ЮАР е категорична: „Състезанията он-лайн са единствената платформа в момента, която ще се ползва, докато нещата по света не се върнат в нормална форма на живот“.

Он-лайн състезанието струваше часове сериозен труд на много хора, който обичайно остава невидим. Соня не скрива благодарностите си за своето участие към Българската федерация по таекуондо и всички компании, включени в това – #playsafe, #iscore и т. н.

Какъв е смисълът от он-лайн турнир?

„В последно време бях занемарила моите лични тренировки по форма (от което, както споменах по горе, е следствие моето неудовлетворение в изпълнението ми). Но това ме тласка към малка промяна и повече амбиция да се съсредоточа в повече практика на форма и да си подобря изпълнението следващия път“, казва Соня Ребело.

Повече за това каква е ситуацията с коронавируса в ЮАР научаваме също от сънародничката ни:

„Както навсякъде по света, така и при нас, тук в ЮАР сме под карантина от 26 март до края на април. След което ще преминеме на етап 4 – едва само на определени бизнеси ще им се разреши отваряне, при определени стриктни условия“.

„Жалко, в това число спортът и този, който аз преподавам/практикувам, ще е още под карантина. Афектирани сме всички. Без изключение дали си беден/богат от каква раса си, вирусът не подбира и това е факт. Аз живея в къща в комплекс и имам щастието да имам малка градина, в която да продължавам да практикувам моят любим спорт таекуон-до. А когато времето не позволява заради дъжд и т.н., намирам начин да практикувам на място 2 на 2м, което също подсилва друга част от тренировката ми, наречена умствена“, завършва Соня Ребело.

Ако ситуацията скоро не се върне към познатото обичайно, он-лайн състезанията са бъдещето, казва българката от ЮАР. Но е оптимист, че ще има и реални срещи на европейските и световните арени и споделя една от мечтите си: На следващото реално Световно първенство по таекуон-до да се състезава за България и да е част от отборно жени ветерани.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/30/%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BE%D0%BD-%D0%B4%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%8E%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%84%D1%80/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Съкратиха етапите на колоездачната обиколка на Испания


Примож Роглич спечели Вуелтата през 2019 година

Колоездачната обиколка на Испания – Вуелта за първи път от три десетилетия намали своя формат. Това се случи заради пандемията от коронавируса.

Организаторите на триседмичната надпревара съобщиха, че тази година състезанието ще има 18 етапа, с три по-малко от обичайния формат. Последният път, когато събитието нямаше 21 етапа, беше през 1985 година.

Промяната бе потвърдена, след като първите три етапа бяха отменени заради удължаването на карантината в Нидерландия.

Първоначално „Вуелтата“ трябваше да се проведе от 14 август до 6 септември. Това се припокрива с отложената „Тур дьо Франс“, която може би няма да започне на 29 август, след като френското правителство забрани масовите събития в страната до септември.

„Изменението на графика означаваше промяна в първоначално планираната програма. Внимателно обсъдихме ситуацията с нашите холандски партньори, с които работихме в атмосфера на пълно сътрудничество и стигнахме до един и същи извод – първите три етапа трябва да отпаднат“, обясни директорът на престижното състезание Хавиер Гийен.

От щаба на нидерландската част на Вуелта допълниха, че промените в датите са направили технически невъзможно провеждането на етапите в Нидерландия. Очаква се заради отмяната на първите три етапа състезанието да стартира в испанския град Ируна на 24 октомври.

Ла Вуелта се провежда от 1935 г. и е сред най-авторитетните надпревари заедно с Тур дьо Франс и Джиро д’Италия, които също бяха преместени. Действащ шампион в Ла Вуелта е словенецът Примож Роглич.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/30/%D1%81%D1%8A%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Адриан Андреев спаси 7 мачбола и записа 14 поредни победи във Флорида


Снимка: Sofia Open

Националът на България за Купа „Дейвис“ и АТП Къп Андриан Андреев продължи победната си серия на демонстративния турнир по тенис International Tennis Series на твърди кортове в Брадънтън, щата Флорида.

18-годишният Андреев спечели и трите си срещи за деня от надпреварата и вече има 14 последователни успеха.

Софиянецът, който е 685-и в световната ранглиста, стартира с убедителен успех над представителя на домакините Евън Кинг с 4:0, 4:2, а след това надделя категорично и над друг американец Джеймс Серетани с 4:1, 4:1.

В последния си мач за деня софиянецът спаси седем мачбола в тайбрека на втория сет и спечели с 2:4, 4:3(13), 4:2 срещу 213-ия в световната ранглиста Роберто Сид Суберви (Доминиканска република).

Мачовете от демонстративната надпревара ввъ Флорида се играят без публика заради епидемията от коронавирус.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/30/%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8-7-%D0%BC%D0%B0%D1%87%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Григор Димитров: Един вирус ни показа за какво не се сещаме в ежедневието си

Григор Димитров силно вярва, че човечеството ще се възстанови след пандемията от коронавирус, която засегна целия свят през последните няколко месеца.

Най-добрият ни тенисист изгря на корицата на списание Hello Monacо, а в интервю за изданието даде няколко съвета за оцеляване в извънредната ситуация.

„Трябва да спазваме мерките за социална дистанция, тъй като по този начин можем да помогнем на света по-бързо да се възстанови. За съжаление един малък вирус успя да преобърне нашия високотехнологичен свят с главата надолу и ни показа за какво не се сещаме в ежедневието ни“, казва Димитров.

„От началото на карантината станахме свидетели на много примери за съчувствие, кураж, отдаденост, щедрост и любов. Хората казват, че е много важно какви изводи ще си направим след това препятствие. Няма никакво съмнение, че слънцето отново ще изгрее след тази пандемия. Нека обаче то да ни и обединява, след като всички сме заедно в този мач. Човечеството трябва да се обедини и да има повече любов“, допълва 28-годишният тенисист.

Григор сподели и най-важните за него неща по време на изолацията: – Уважавай професионалистите на първата линия, които помагат на всички ни да преминем през това, бъди благодарен.

– Уважавай духа си – отправяй предизвикателства към себе си, стани креативен, опитвай нови неща, забавлявай се. Служи, чети, учи, рисувай, моли се, пей, медитирай, играй, слушай…

– Използвай технологиите, за да останеш свързан със света и да споделяш вдъхновението си – Оценявай малките неща – природата, хигиената, готвенето, основните задължения.

Световният номер 19 сподели и графика, който се опитва да следва всеки ден по време на домашната си изолация в Калифорния:

8:00 Добро утро, слънце
8:30 Закуска + разговор с близките
10:30 Тренировка – кардио/фитнес/стречинг
14:00 Обяд
14:30 Тренировка – кардио/фитнес/стречинг
16:00 Време за връзка със света + личностно развитие
18:30 Време да опитате да сготвите някое ястие от света
20:00 Вечеря.

Димитров продължава да тренира усилено и с мисъл за края на лятото, когато се очаква отново да можем да гледаме тенис, ако ситуацията с разпространението на коронавирус го позволява.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/29/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D0%BA-%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Японският премиер: Олимпиада няма да има, ако пандемията не бъде овладяна


insport olympic

Ще бъде невъзможно Токио да приеме олимпийските игри догодина, ако пандемията от коронавирус не бъде овладяна. Това заяви японският премиер Шиндзо Абе.

Международният олимпийски комитет и японското правителство отложиха Игрите, които трябваше да се състоят през лятото, за 2021 година заради пандемията от Covid-19. С увеличаването на процента на заболяването в световен мащаб и мнението на експертите, които предполагат, че откриването на ваксина е все още далеч, се задават въпроси дали най-голямото спортно събитие може да се отложи допълнително или изобщо да не се проведе.

„Казвахме, че Олимпийските и паралимпийските игри трябва да се проведат, така че спортистите и зрителите да могат да участват безопасно. Би било невъзможно това да се случи, освен ако пандемията от коронавирус не бъде овладяна“, каза Абе.

Той изказа това мнение в отговор на въпрос от депутат от опозицията дали Токио може да бъде домакин на Игрите през следващата година след отпалагането на събитието.

Токио потвърди 112 нови заразени във вторник, съобщи националната телевизионна телевизия NHK. Според последните данни заразените с коронавирус са 13 895 души, а 413 са починали. В столицата случаите на заразени са близо 4000.

Тази показатели са доста ниски в сравнение с други държави, но критиците казват, че Япония не прави достатъчно тестове, за да разкрие обхвата на проблема.

„Когато погледнем това, с което се сблъскваме сега, трябва да се подготвим за продължителна битка срещу пандемията. Ще бъдем в тесен контакт с МОК, организационния комитет в Токио и властите в столицата“, добави Абе.

Той каза още, че олимпийските игри „трябва да се проведе по начин, който показва, че светът е спечелил битката срещу коронавируса. В противен случай ще бъде трудно да се проведат..

Source Article from http://insport.bg/2020/04/29/%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Щабът на Джошуа се надява на мач с Кубрат до края на годината

Датата на мача за световната титла по бокс в тежка категория (версия IBF)между шампиона Антъни Джошуаи претендента Кубрат Пулев (България) остава неясна заради пандемията от коронавирус, но в лагера на британеца се надяват срещата все пак да се състои до края на годината, съобщава изданието „Metro“.

Двамата боксьори трябваше да излязат на ринга на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, но двубоят беше отменен, а информациите за пренасрочването му за 25 юли така и не са още потвърдени.

Боксът във Великобритания е забранен до юни, а очакванията са при получаване на разрешение събитията първоначално да се провеждат без публика.

Мач при закрити врата между Джошуа и Пулев не влиза в плановете на британеца, макар че съществува вероятност срещата да бъде преместена в по-малка зала, ако това бъде одобрено от властите.

„За тази година има насрочени много големи двубои – Джошуа – Пулев, Дерек Чисора – Олександър Усик и Дилиан Уайт – Александър Поветкин. Ще бъде много трудно от финансова гледна точка те да се проведат без публика. Със сигурност, когато получим разрешение, някои срещи може да се състоят при закрити врата, но ще трябва да видим колко време ще може да продължи това“, коментира Франк Смит, изпълнителен директор на агенцията „Мачруум Боксинг“, която представлява Антъни Джошуа.

„Не знам дали ще може да има мачове с публика през декември, или ще можем да имаме достатъчно голям брой запалянковци на тях. Може да получим разрешение да използваме 50 процента от капацитета на съоръженията, може да бъдат до 5000 души, а това е големият въпрос в момента“, допълни Смит.

„Надавам се, че той (Джошуа) ще се боксира тази година. Разглеждаме няколко различни възможности. Поддържаме връзка и с Тотнъм, но става по-трудно заради очакванията за по-натоварена футболна програма през есента, а и не знаем какво въобще би могло да стане с публиката. Можем да потърсим вариант с по-малки зали в зависимост от ситуацията. Трудно е да се вземе решение в момента, защото нямаме раална представа какво ни очаква“, каза още той.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/29/%D1%89%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D1%88%D1%83%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%87-%D1%81-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B0/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Легендарният Андре Агаси на 50 години (ВИДЕО)


Снимка: Ройтерс

Един от най-великите тенисисти за всички времена Андре Агаси днес празнува своя 50-и юбилей.

Той е роден в Лас Вегас през 1970 година в семейството на Емануел „Майк“ Агаси и Елизабет Дъдли. Неговият баща е иранец, който е роден в арменско семейство в Tехеран и е бил боксьор, като участва в Олимпийските игри през 1948 и 1952 година.

Агаси има и 17 титли от серията „Мастърс“ и общо 60 трофея на сингъл, което му отрежда 10-о място в „Оупън ерата“.

Печелил е 8 титли от Големия шлем – 1 „Уимбълдън“ (1992), 2 US Open (1994 и 1999), 4 Аустрелиън оупън (1995, 2000, 2001 и 2003), 1 Ролан Гарос (1999).

Той е първият тенисист в „Оупън ерата“, който печели всички турнири от Шлема на три различни настилки. Също така е първият в историята, спечелил всички турнири от Шлема плюс олимпийска титла на сингъл. Окичва се със златен медал от Игрите в Атланта през 1996 година.

Трикратен носител е на „Купа Дейвис“ със САЩ (1990, 1992, 1995).

За първи път става №1 в света на 10 април 1995, като прекарва на върха на ранглистата на ATP общо 101 седмици (9-о място в „Оупън ерата“).

Агаси става първият играч в „Оупън ерата“, който печели 4 пъти Australian Open. По-късно това негово постижение е подобрено от Роджър Федерер и рекордьора Новак Джокович, който е с 8 титли в Мелбърн.

Любопитно за отбелязване обаче е това, че Агаси дебютира на Откритото първенство на Австралия едва през 1995 и още при първото си участие печели трофея.

Само петима тенисисти са печелили поне по веднъж всеки един от турнирите от „Големия шлем“ в „Оупън ерата“ и един от тях е Агаси. Преди него това постига само Род Лейвър (единственият, който го прави в една календарна година в „Оупън ерата“), а след него успяват тримата тенори на съвременния тенис – Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович.

Печели първата си титла от Шлема на Уимбълдън, когато на 5 юли 1992 година в епичен мач побеждава хърватина Горан Иванишевич.

През 1999 година, когато влиза в историята с титлата на „Ролан Гарос“, играе феноменален мач с украинеца Андрей Медведев на финала. Агаси губи с 0:2 сета, но следва драматичен и исторически обрат.

Ник Болетиери, световноизвестният треньор, неведнъж е твърдял: „Агаси е най-големият талант в цялата история на тениса“. Заради лудостта си обаче (която, всъщност, е част от чара му) Андре не успява да спечели повече от 8 титли в Шлема. Но и толкова са достатъчни, за да бъде легенда.

Андре беше ексцентрик на корта и изключително харизматичен, а фенките буквално полудяваха от привлекателния му вид.  Излизаше с многоцветни тениски на корта, даже и с леко скъсани дънки. Това още повече побъркваше почитателките му и вбесяваше организаторите на турнирите по тенис. Заради облеклото си даже е глобяван на „Уимбълдън“.

Агаси разкрива много истини за себе си (някои даже скандални) в своята автобиография. Напълно откровено обявява, че насила е станал тенисист под строгия надзор на баща си. И разкрива как от ревност е изпочупил повечето трофеи, които красят дома му. Но като че ли най-смразяващо е признанието му, че през 1997 година се е провалил на допинг тест, но се разминава с наказанието. Книгата е страхотна. Такъв беше и Андре на корта. Особено с фамозния си ретур, какъвто даже Надал, Джокович и Федерер нямат.

Агаси слага край на професионалната си кариера на 36-годишна възраст – на 3 септември 2006. В последния си мач той губи в третия кръг на US Open от германеца Бенямин Бекер, когато е измъчван от нечовешки болки в гърба.

В личен план Агаси има един неуспешен брак с актрисата Брук Шийлдс. През 2001 той се жени за легендарната германска тенисистка Щефи Граф, която е с една година по-голяма от него. Двамата са щастливи и до днес, имат две деца.

От 2018 година Агаси работи със звездата ни в тениса Григор Димитров и е част от щаба на българина.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/29/%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5-%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-50-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B2/#utm_source=rss&utm_medium=rss

Везенков завърши без загуба в първия етап на БФБ е-баскет лигата


Александър Везенков Снимка: FIVB

Седем геймъри завършиха без загуба първата фаза от БФБ е-баскет лигата. След изиграването на по 15 мача в 16-е дивизии вече са ясни участниците и в следващия етап.

Играчът на националния отбор и Олимпиакос Александър Везенков остана перфектен в първата фаза. В Дивизия 5 той завърши на върха с актив 15-0 след като в последния си мач победи Cobuilder Vikings с рекордното 133:38.

Другият баскетболист от националния отбор за мъже, който показа, че е добър геймър, Йордан Минчев, влиза в следващия етап с едно поражение – 14-1. В неговата Дивизия 3 напред продължиха и Александър Матушев от Ямбол с 11-4, и Антон Диков от Чавдар (Троян) с 9-6.
Без загуба приключи тази фаза за черногорския център на Балкан Михайло Секулович, който с 15-0 е първенец в Дивизия 9. Георги Адирков от Рилски спортист е втори с 13-2 в групата, а последното място за следващия етап в последния момент грабна Даниел Лозанов със Славия (7-8).

Перфектен остана и младежкият национал Ерик Искренов, който завърши на върха в Дивизия 15 с 15 победи. В последния си мач Искренов победи Пистолет със 101:99. В следващата фаза в тази група продължиха и Филип Берг (Шампион 2006) и Милен Дудев (Рилски спортист) с по 13-2 и треньорът на Несебър Стойко Кукучев, който изведе родния си Ямбол до 11-4.

Дивизия 14 без загуба завършиха Левски Лукойл на viktor_angelov24, в Дивизия 13 със същия баланс е Jedi unblockable_kai, а в Дивизия 4 – Jedi greek_freak834.

Без загуба в Дивизия 6 приключи националът от отбора на България до 16 години Цветомир Бонев.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/29/%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B5/#utm_source=rss&utm_medium=rss