Влъхова с трета победа за сезона


Снимка: ЕПА

Словачката Петра Влъхова спечели паралелния нощен слалом в австрийския зимен център Лех/Цюрс. Влъхова, която миналия уикенд записа два успеха в слаломи в Леви, победи в големия финал с 21 стотни американката Паула Молцан.

Влъхова спечели и двата манша на финала, а във втория Молцан падна и не завърши. За американката второто място й осигури първи подиум в кариерата. Словачката постигна трети успех за Световната купа в рамките на шест дни.

Швейцарката Лара Гут-Бехрами, която беше най-бърза в квалификациите, се нареди трета. Носителката на Световната купа за миналия сезон Федерика Бриньоне (Италия) остана едва седма.

Най-добрата серия на четвъртфиналите предложи битка между Бриньоне и Влъхова. В първия манш италианката първоначално закъсня на старта, за да даде предимство на словачката. Но Бриньоне след това караше доста бързо по трасето и победи Влъхова с 2 стотни след зашеметяващо завръщане. Във втория манш Бриньоне водеше, но след това беше изпреварена от Влъхова, която спечели с 4 стотни.

След това Бриньоне падна близо до финала в своята полуфинална серия и завърши на седмо място, докато Влъхова победи шведката Сара Хектор само с 1 стотна, за да се класира за финала.

Влъхова увеличи аванса си на върха в генералното класиране за Световната купа. Словачката е лидер с 360 точки, следвана от Мишел Гизин (Швейцария) със 175 точки, Марта Басино (Италия) със 158 точки и други.

Двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин пропусна състезанието. Вълнуващият спектакъл трябваше да се проведе без фенове заради мерките за коронавирус в Австрия. Паралелният слалом за мъже е в петък в Лех/Цюрс.

Source Article from http://insport.bg/2020/11/27/%D0%B2%D0%BB%D1%8A%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81-%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/#utm_source=rss&utm_medium=rss