Драмата с националите по биатлон продължава


Снимка: biathlon.bg

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска разкри, че на този етап няма как състезателите от националния отбор да се приберат от Германия.

Те са поставени в изолация в Оберхоф, след като дадоха шест положителни теста за коронавирус на състезателите Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, Благой Тодев и Димитър Герджиков, както и ваксмайсторът Стефани Попова.

Тимът ни остава в германския зимен център, няма да се състезава на стартовете тази седмица и чака разрешение да напусне Оберхоф след идния уикенд, за да се търси възможност да стартира в Анхолц (Италия), където е следващият кръг от Световната купа.

„Герджиков бе прегледан от лекар и няма нужда да влиза в болница. Кадева вчера бе с лека температура, но днес е по-добре. Останалите нямат симптоми – обясни Дафовска пред БНР. – Предполагаме, че са се заразили в хотела при пристигането си. Изпратихме им лекарства и поддържаме връзка постоянно.

Чакаме още едно писмо и от Маждународния съюз по биатлон, в което се надяваме поне тези с отрицателни тестове да получат разрешение да излизат и да тренират. Състезателите са афектирани от ситуацията, за тях това е сериозен шок.

Попитахме дали има възможност да ги приберем в България, но на този етап това няма как да стане. Те трябва да изкарат минимум 10-дневна карантина.“
Състезатели от отборите на Япония и Чехия са в същата ситуация, след като и при тях има положителни тестове.

Source Article from http://insport.bg/2021/01/12/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%BE%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4/#utm_source=rss&utm_medium=rss