Логинов с първа победа за сезона в Световната купа по биатлон

Александър Логинов (Русия) записа своята първа победа от началото на сезона в Световната купа по биатлон, след като триумфира в индивидуалната дисциплина на 20 километра в Антхолц-Антерселва (Италия).

Руснакът, който през миналата година спечели световната титла в дисциплината спринт от шампионата на планетата в италианския зимен център, стигна до успеха днес, след като премина трасето за 48:41.8 минути като свали всичките си 20 мишени. Втори с изоставане от 58.5 секунди завърши победителят в първата индивидуално за сезона Стурла Холм Легрейд (Норвегия), който обаче пропусна две мишени и съответно имаше добавени две минути към неговото време.

Подиумът днес бе запълнен от Кентан Фион Майе (Франция), който остана на 1:10.6 минути зад победителя, като подобно на Легрейд, той също допусна две грешки при стрелбата си. Най-голямата изненада днес дойде от Антон Дудченко (Украйна), който завърши пети, благодарение на перфектната си стрелба, като той остана на само 0.3 секунди зад третия. Точно пред него пък завърши представителят на домакините Лукаш Хофер, който изпусна две мишени и бе на 0.1 секунда извън подиума.

Лидерът в генералното класиране за Световната купа Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) днес остана десети с общо четири пропуска, като по този начин преднината му на върха бе стопена на 31 точки пред Легрейд. Трети в битката за големия глобус е Тарей Бьо (Норвегия), който изостава с 112 пункта от своя брат, а днес остана 15-ти с три пропуска. В класиране в дисциплината водач със 114 точки е Легрейд, следван от Логинов и Фион Майе с по 91.

Програмата на Световната купа при мъжете в Антхолц-Антерселва продължава утре с щафетата на 4х7.5 километра, която стартира в 16:05 часа. Последната индивидуална надпревара на 20 километра за сезона пък ще се проведе по време на Световния шампионат в Поклюка (Словения) идния месец.

Source Article from http://insport.bg/2021/01/22/4444/#utm_source=rss&utm_medium=rss