Цветан Соколов: Трябва да си върнем самочувствието за европейското

Мъжкият национален отбор се готви от седмица за Европейското първенство по волейбол. Момчетата на селекционера Силвано Пранди са в пълен състав, като 20 състезатели са повикани в разширения отбор. Засега въпросителна остава около състоянието на капитана на националния тим Цветан Соколов, който претърпя контузия по време на Лигата на нациите и това го извади принудително от игра.

„Все още не мога да кажа как се чувствам, защото това е първата ми тренировка в зала – коментира голямата ни звезда. – Направих ядрено-магнитен резонанс преди една седмица и той показва, че мускулът е зараснал на 95%. Това означава, че мога да се натоварвам и ще се включа по-пълноценно в тренировъчния процес. Надявам се всичко да е наред.”

Диагоналът сподели и своето мнение за представянето на отбора в ВНЛ.

“За Лигата на нациите всичко може да се каже, но няма да бъде достатъчно – продължи Соколов. – Не направихме добър турнир. Натрупахме доста загуби, не играхме силно. Можехме много по-стабилно да изиграем някои мачове. Станалото не беше добре дори и от психическа гледна точка. Имаме млад отбор, който в момента се гради, трудно е да излезем от тази ситуация, в която сме в момента. Нека да погледнем по-позитивно на нещата. Даде се възможност на много състезатели да се изявят в тази световна надпревара. В такива мачове, в които някои момчета не са си мислили, че ще играят. Така че колкото и негативно, толкова и позитивно бихме могли да погледнем на този турнир. Трябва да оставим назад загубите, които натрупахме и да гледаме напред.”

Относно психическата нагласа след загубите във ВНЛ капитанът заяви:

„В момента се върнаха доста от по-опитните състезатели. Смятам, че това ще помогне много за Европейското първенство. Отделно ще имаме контроли с отбори, които не са от такъв ранг, което е добре за психическата нагласа. В такива мачове, когато биеш, самочувствието се връща. Много се надявам това да го направим и да си върнем увереността, което е много важно преди Евроволей.“

Source Article from http://insport.bg/2021/07/27/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%87%D1%83%D0%B2%D1%81%D1%82/#utm_source=rss&utm_medium=rss