Везенков близо до преподписване с „Олимпиакос“


Александър Везенков Снимка: Еuroleague

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков разкри, че е провел първоначални разговори за продължаването на договора си с гръцкия гранд Олимпиакос.

Националът отбеляза сериозен прогрес в Евролигата през миналия сезон, като завърши със средни показатели от 11.5 точки, 5.4 борби и 1.1 асистенции.

„Ръководството на отбора знае, че се чувствам добре тук. Имахме първоначални разговори за продължаването на договора ми и ще продължим преговорите. И двете страни имаме уважение един към друг, така че вярвам, че всичко ще завърши добре“, коментира Везенков за „Юрохуупс“.

„Предишните години бяха далеч от перфектното, но треньорът Барцокас и подобреното ми представяне определено помогнаха. Получих и много подкрепа от семейството ми. Треньорът вярва в мен, даде ми шанс и аз се възползвах от тази възможност“, каза българинът.

През новия сезон Олимпиакос се завръща в елита на гръцкото баскетболно първенство, след като в предишните две години участва само в Евролигата заради конфликт с местната федерация.

„Ще се борим за всяка титла. Мачовете от гръцкото първенство ми писваха, но с повечето срещи и програмата става доста по-изискваща. Трябва да бъдем постоянни в изявите си и да достигнем плейофите в Евролигата. Това е целта ни в дългосрочен план, но се нуждаем от добра отборна работа и отлично разбирателство в състава“, каза още Везенков.

Source Article from http://insport.bg/2021/09/17/%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81-%D0%BE%D0%BB%D0%B8/#utm_source=rss&utm_medium=rss