Стиви Никс от Fleetwood Mac написа стихове за сериала „Игра на тронове”

Стиви Никс е всепризнатата кралица на рокендрола. Снимка: stevienicks.netЛОНДОН. Кралицата на рокендрола Стиви Никс (Stevie Nicks), вокалистка на легендарната група Fleetwood Mac, написа стихове за героите от фентъзи сериала на HBO „Игра на тронове” (Game of Thrones), създаден по епоса „Песен за огън и лед” (A Song of Ice and Fire; 1996) на американския писател Джордж Р. Р. Мартин (George R.R. Martin; 1948). Очарователната изпълнителка разказа за своята поетична дейност в интервю пред RadioTimes, цитирано от Lenta.ru.


Идеята за стиховете дошла след като през декември 2011 г. починала майката на певицата, а самата тя се разболяла от бронхопневмония и в продължение на пет месеца се лекувала вкъщи. През април същата година телевизионният канал HBO започна да излъчва поредицата „Игра на тронове”, която се превърна в абсолютен хит, и първият сезон на сериала помогнал на Никс да забрави проблемите си.  

Блондинката с невероятно лиричен глас споделя пред RadioTimes, че е написала стихотворения за всеки от основните персонажи във филма, като отбелязала, че с удоволствие би написала и музика за телевизионната сага. Стиви Никс разказва още, че нейни любими герои са Денерис „Дени“ Таргариен, чиято роля се изпълнява от Емилия Кларк (Emilia Clarke), Серсей Ланистър, в която се превъплъщава Лена Хийди (Lena Headey) и Брин от Тарт на Гуендолин Кристи (Gwendoline Christie)...

Стиви Никс става вокалистка на Fleetwood Mac през 1975 г., а през 1981 г. започва и солова кариера с дебютния си албум Bella Donna, който достига платинен статус. До днес, от проектите с нейно участие (соловите са общо седем, като последният е In Your Dreams от 2011 г.), са продадени над 140 млн. копия. Списание Rolling Stone я включи в класацията на „Стоте най-велики певици на всички времена” (100 Greatest Singers of All Time) и й даде „титлата” The Reigning Queen of Rock and Roll.

Първият епизод от четвъртия сезон на „Игра на тронове” ще стартира на 7 април т.г. в ефира на Sky Atlantic.

Source Article from http://artnovini.com/art-mix/kino/1359-stevie-nicks-ot-fleetwood-mac-napisa-stihove-za-seriala-igra-na-tronove.html