В „Карол” започнаха да приемат заявки за участие в проекта „Арт семестър”

Логото на „Арт семестър”. Снимка: © „Арт семестър” / „Карол криейтив”Организаторите обявиха пълната програма с лекциите, които ще водят изтъкнати финансови специалисти.

СОФИЯ. При голям интерес вече е в ход приемането на заявки за участие в проекта на „Карол криейтив” - „Арт Семестър”. Целта на инициативата на Корпоративен университет „Карол” е да подкрепи изграждането на нов тип култура, която в икономиката на знанието да се превърне в постоянен спътник на всеки съвременен човек, припомня Милена Петкова, art thinker във Финансова група „Карол”.


За да реализира тази своя идея, „Карол криейтив” създаде специален проект, „Арт семестър”, в рамките на който безплатно ще обучава творци, като начало – художници, приложници, дизайнери… Проектът е за хора, които искат да случват нещата, а не от тези, които чакат да им се случат. За хора, които искат да бъдат част от една нова култура и да бъдат посланици на тази нова култура, допълват организаторите. Но как да станете част от „Арт семестър”, или как „Хората на изкуството срещат света на финансите”?..

Какви хора могат да кандидатстват?

Добре дошли са „арт” хора със свободни професии и студенти, занимаващи се с изкуство.

Какво ще научите?

Как работят финансовите пазари; защо е важно и как да управлявате парите си; изкуство ли е инвестирането; подходящи ли са фондовете за хора на изкуството; как изкуството работи за парите и как парите работят за изкуството…

Как?

Чрез обучение – лекционна част и art shops-брейнсторминг.

Какво ще правите?

Ще учите и творите. Ще се превърнете от Art Thinkers в Financial Thinkers. С брейнстормингът ще промените индивидуалната творческа работа в екипно генериране на идеи, които ще пресъздадете с вашите си изразни средства.

Кога ще се случи?

От 12 до 30 май 2014 г. Първите две седмици – от 12 до 23 май ще има присъствени занятия в „Арт семестър”-а, а последната седмица ще е свободна за финализиране на индивидуалните работи.

На 30 май т.г. в Арт салона на „Карол” ще бъдат представени резултатите от първата сесия на „Арт Семестър” 2014. А през юни ще бъдат изложени и творбите на участниците в програмата. Снимка: © „Арт семестър” / „Карол криейтив”Какво ще стане с вашите творби?

Ще бъдат изложени в Арт салона на „Карол”. Всяко едно произведение ще може да бъде купено по цена определена от вас, която ще получите в пълен размер, без никакви комисионни от наша страна. Ще имате още една възможност да стигнете до различна аудитория и публика…

Колко ще струва?

Участието за одобрените кандидати е напълно безплатно.

Как можете да кандидатствате?

Изпратете свое „арт” CV, мотивационно писмо – защо искате да се включите в проекта, какво очаквате от него, какво е вашето изкуство и какво бихте създали по време на „Арт семестър” и три снимки на ваши творби, с които искате да ни спечелите.

Очакваме вашето представяне и кандидатури на
Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Ако смятате, че това интересува някого, разкажете му!

Пълната програма за провеждането на „Арт семестър” на „Карол криейтив” можете да прочетете в този линк.

Source Article from http://artnovini.com/news/ot-bylgaria/1427-v-karol-zapochnaha-da-priemat-zayavki-za-uchastie-v-proekta-art-semester-.html