Led Zeppelin ще преиздадат студийните си албуми, включват непознати песни

Робърт Плант (вляво) и Джими Пейдж по време на концерт на Led Zeppelin в Хамбург (Германия) през 1973 г. Снимка: © Heinrich Klaffs / from Wikimedia CommonsЛОНДОН. Една от най-великите групи в историята на рок музиката – Led Zeppelin, представи две неиздавани досега песни – Keys To The Highway/Trouble in Mind и непознат вариант на класиката Whole Lotta Love. Парчетата ще влязат като бонуси в преиздаването на дискографията на бандата. Според сайта на BBC News, цитиран от lenta.ru, ремастерираните версии на първите три студийни албума на групата, които ще включват и оригиналните бонуси, ще бъдат пуснати в продажба през юни.


С подготовката за преиздаването на деветте класически албума на Led Zeppelin се е ангажирал лично китаристът Джими Пейдж (Jimmy Page), който заяви, че феновете на рокендрола ги очакват много приятни изненади. „За две години и половина прослушах и систематизирах стотици ленти със записи от наши концерти и репетиции”, каза пред BBC News 70-годишният китарист. „Иска ми се да не умра преди да завърша тази работа и да я оставя на някого. В края на краищата, кой по-добре от мен ще може да се справи с всичко това…” – допълва музикантът.

Първите три ремастерирани албума от дискографията ще излязат през юни. Снимка: ledzeppelin.comПо предварителна информация, първите три тави: Led Zeppelin (1969), Led Zeppelin II (1969) и Led Zeppelin III (1970) с неизвестните парчета, заедно с различни варианти на хитове на групата, ще бъдат в музикалните магазини на 3 юни. Песента Keys To The Highway, която е класически блус стандарт, е записана през 1970 г. в лондонското Olympic Studios, когато четиримата работят по третия си албум. Парчето не попада в него и досега е познато само от няколко пиратски концертни записа.

Whole Lotta Love е една от емблематичните песни на групата и е първият трак в Led Zeppelin II. Същият албум съдържа още осем шедьовъра, сред които е знаменито парче Moby Dick с феноменалното соло Джон Бонзо Бонъм (John ‘Bonzo’ Bohnam; 1948-1980)…

Ремастерираните оригинални албуми, освен на CD, ще бъдат пуснати в продажба и ограничен брой винилни плочи, аудиокасети, както и книжка с редки фотографии на групата.


Led Zeppelin се събират през 1968 г. в Лондон. Освен Пейдж и Бонъм, в групата са още двама изключителни музиканти: певецът Робърт Плант (Robert Plant; 1948) и бас китаристът и пианист Джон Пол Джоунс (John Paul Jones; 1946). След разпадането на бандата през 1977 г. нееднократно се появяха спекулации за събирането им, но това се случи за един-единствен концерт – на 10 декември 2007 г. в лондонската O2 Arena. Тогава зад барабаните беше Джейсън Бонъм (Jason John Bonham; 1966) - синът на Джон. Този великолепен лайв беше увековечен в албума Celebration Day (2012), който излезе на аудио и на видео.

Source Article from http://artnovini.com/art-mix/muzika/1432-led-zeppelin-ste-preizdat-stdiinite-si-albumi-vkluchvat-nepoznati-pesni.html