Зечири и сестри Стоеви се надяват на достойно представяне в Рио

sestri-Stoevi-facebook

Националните ни състезателки по бадминтон Линда Зечири и сестрите Стефани и Габриела Стоеви бяха поредните гости в поредицата „Олимпийските надежди на България” на Пресклуб „България”.

Вчера те узнаха имената на съперничките си за олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

„Първата част от подготовката на Стефани и Габриела Стоева беше работа върху физиката. Затова бяхме на лагер на морето. След това участвахме на турнир във Виетнам, където изиграха два добри мача. За Олимпиадата продължаваме подготовката игрово със спаринги. В тежка група сме, но има и по-тежки. Това е Олимпиада, всичко може да се случи. Момичетата могат да се преборят с всяка двойка, дано да се представят достойно“, заяви Михаил Попов, старши треньор на Стефани и Габриела Стоеви.

„В тежка група сме, но се надявам на добра игра, добро класиране и ако може да се борим за медалите“, заяви относно очакванията си Габриела Стоева.

„Тежко е, че ще играем с две двойки от Азия. Физически сме много напреднали и ако сме спокойни на корта, може да се представим добре, да представим България достойно“, добави Стефани Стоева.

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

„Линда участва на два турнира Гран При в Канада и САЩ, като и в двата спечели бронзови медали. Това е едно страхотно постижение преди Олимпиадата. Относно жребия – на Олимпийски игри няма лек и тежък жребий. Нашата цел е да се представим максимално най-добре. Атмосферата в отбора е страхотна, има позитивизъм“, коментира мениджърът на Линда Зечири – Джема Зечири.

„Кърсти Гилмор е много силен състезател. Лесни мачове няма да има, но все пак в групата няма азиатки и имам шансове за много добро представяне“, каза Линда Зечири и допълни, че силата й е в това, че обича да контролира играта. Тя заяви, че изобщо няма притеснения от вируса Зика.

Президентът на българската федерация по бадминтон проф. Пюзант Касабян изтъкна, че за седми пореден път български спортисти участват на Олимпийски игри.

„Ще бъда щастлив, ако нашите състезателки достигнат до четвъртфиналите, както Петя Неделчева преди 12 години, която се класира пета на Олимпиадата в Атина“, добави той.

Същевременно по време на игрите в Рио в България ще се проведат два международни турнира.

От 12 до 14 август Пазарджик ще бъде домакин на състезание за младежи и девойки, където ще има представители на 24 държави. От 15 до 18 август в залата на НСА в София ще се проведе Откритият шампионат на България с награден фонд 6 хиляди долара, на което ще участват състезатели от 28 страни.

Source Article from http://insport.bg/2016/07/28/%D0%B3%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B5/?utm_source=rss&utm_medium=rss