Йордан Йовчев: Всички наши олимпийци имат шансове в Рио

Снимка: Reuters
Снимка: Reuters

„Смятам, че нашите олимпийци са готови, минали са квалификациите, заслужено са там“, заяви легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев, по-малко от седмица преди началото на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Йовчев откри новата площадка за стрийт фитнес в парк „Свети Никола“ в София и представи новоучредения клуб за стрийт фитнес, а след това сподели и своите очаквания от българските спортисти в Рио.

„Смятам, че нашите олимпийци са готови, минали са квалификациите, заслужено са там. Абсолютно съм сигурен, че са мотивирани за най-доброто си представяне в живота, защото все пак Олимпийските игри са най-големият спортен форум. В лицето на спортното министерство и на г-н Кралев смятам, че е направено необходимото те да се чувстват добре, всички сме наясно, че е олимпийска година. Няколко са спортовете, които не са там само за участие. Смятам, че в спортната стрелба, джудо, кану-каяк, художествена гимнастика, надявам се, че ще си изиграят добре съчетанието. Всички, които са там, имат своя шанс“, коментира олимпийският вицешампион от Атина 2004.

Относно развитието на стрийт фитнеса Йовчев коментира: „Радвам се, че има толкова много хора. Чувствам се страхотно сред толкова младежи, желаещи да спортуват. Стрийт фитнесът осигурява страхотни емоции. Това ни подтикна да създадем клуб „Стрийт Уоркаут България“, в който да членуват всички запалени хора, да им създаваме уславия, да има все повече състезания. Момичета и момчета от различни възрасти все повече имат желание да тренират на открито. А ние ще се постараем да им създадем възможности.“

В последстие Йовчев има идея за изграждането на мобилна площадка, която да може да се монтира и на открито, и на закрито.

Source Article from http://insport.bg/2016/07/31/42106/?utm_source=rss&utm_medium=rss