Предлагат на Моника Люински да стане кураторка в музей на… еротиката

Девизът на Музея на еротиката в Лас Вегас е: „Сексуално образование чрез изкуство”. Снимка: thevegasmuse.comЛАС ВЕГАС. От Музея на еротиката (Las Vegas Erotic Heritage Museum; EHM) в най-големия град на американския щат Невада предложили на бившата стажантка в Белия дом Моника Люински (Monica Lewinsky) да заеме длъжността куратор срещу годишна заплата от 100 хил. USD. Договорът е за десет години, като имало различни опции за нарастване на трудовото й възнаграждение, съобщава artguid.ru, като се позовава на информация в Daily News.


От музея в предградието Парадайс, който ще отвори врати на 7 юни т.г. след ремонт, предоставили на дамата, станала известна в цял свят през 1998 г. заради неподходящата си връзка с 42-я американски президент Бил Клинтън (Bill Clinton), оферта и за още 250 хил. USD. Парите са предназначени за нейната придобила изключителна популярност синя рокля, която от музея искат за постоянната си експозиция. Върху дрехата бяха открити уличаващи следи и тя стана повод Камарата на представителите на Конгреса да подложи на импийчмънт тогавашния държавен глава на САЩ.

Хари Мони (Dr. Harry V. Mohney), основател на EHM, казал пред Las Vegas Review-Journal, че в писмото си до Люински й написал колко е изненадан от негативните последици на аферата върху личния й живот и върху перспективите й да си намери работа. Той й написал още, че според него, тя „би могла да използва своите навици в общуването и в бизнеса в позитивен план”.

Повод за предложението от музея е интервюто на Моника Люински за списание Vanity Fair, чийто пълен вариант ще излезе в юнския му брой. В своята откровена изповед, дамата споделя, че след скандала от 1998-а й било много трудно да намери работа и в същото време е била принудена да отхвърли няколко многомилионни предложения, тъй като „не чувствала, че й харесва това, което трябвало да прави”.

Засега, Люински не е уведомила управата на EHM дали ще приеме или ще отхвърли предложението им.

По повод откриването на обновената експозиция, новият мениджмънт на Музея на еротиката в побратимения с Перник американски град, смята да придобие за колекцията си и долно бельо на Джаки Кенеди (Jacqueline Kennedy; 1929-1994) от времето, когато тя е първа дама, както и сутиен, който Пат Никсън (Pat Nixon; 1912-1993) вероятно е носила по времето на историческото си посещение на Китайската народна република през 1972 г., когато придружава съпруга си Ричард Никсън (Richard Nixon; 1913-1994) - 37-ият президент на САЩ, допълва Las Vegas Review-Journal.


Девизът на EHM във Вегас е: „Сексуално образование чрез изкуство” (Sexuality Education Through the Arts).

Source Article from http://artnovini.com/art-mix/drugi/1472-predlagat-na-monica-lewinsky-da-stane-kuratotka-v-musei-na-erotikata.html