Робърт Плант обяви конкурс за видеоклип, наградата е 3000 USD

Премиерата на десетия студиен албум на Робърт Плант, наречен Lullaby And... The Ceaseless Road, ще се състои на 9 септември 2014 г. Снимка: © robertplant.comЛОНДОН. Рок легендата Робърт Плант (Robert Plant), вокалист на титаните Led Zeppelin, предложи на феновете да заснемат видеоклип към неговия сингъл Rainbow, който е в официална ротация от 23 юни. Авторът на най-добрия клип ще получи 3000 USD, а с творбата ще бъде представен новият албум на световноизвестния музикант Lullaby And… The Ceaseless Roar, чиято премиера е на 9 септември 2014 г. Това обяви Плант в платформата Genero.tv, в която си дават „среща” видеоартисти от цял свят, припомня Lenta.ru.


Победителят в своеобразния конкурс ще бъде избран от самия изпълнител, който, в страницата на проекта, уточнява, че изборът на жанр и посоката на сюжета е предоставена на самите автори.

„Това е неповторима възможност за всеки художник да направи музикално видео заедно с една истинска легенда”, казват от Genero.tv.

Кандидатите за участие в конкурса, както и феновете на Плант, могат да чуят песента в интернет-страницата на проекта и в You Tube. Готовите видеоклипове ще бъдат приемани до 23.59 ч. на 8 септември 2014 г.

Записите на новия албум на бившия Led Zeppelin бяха направени в Helium Studio в Уилтшър и в Real World – студиото на Питър Гейбриъл (Peter Gabrie), а за тяхното приключване беше съобщено през май т.г., уточнява медиата. Робърт Плант описава Lullaby And… The Ceaseless Roar с думите: „Африка и трансмузиката срещат Led Zeppelin…”

За своята десета самостоятелна тава Плант работи с групата The Sensational Space Shifters, в която свирят китаристите Джъстин Адъмс (Justin Adams), забивал с новатори като Джа Уобъл (Jah Wobble) и белгийката Наташа Атлас (Natasha Atlas), Лиъм „Скин” Тайсън (Liam „Skin” Tyson) от Cast; кийборд-програмистът Джон Багот (John Baggot) и басистът Били Фулър (Billy Fuller) - двама ярки представители на Bristol Sound, свирили с Massive Attack и Portishead; младият гамбийски мултиинструменталист Camara; и барабанистът Дейв Смит (Dave Smith), участник в лондонския Loop Collective, специализиран в областта на джаза и електронната музика.

Водещият сингъл на Lullaby And… The Ceaseless Roa - Rainbow, е вънуваща история, в която се преплитат „позабравен” рокендрол и западноафрикански бийтове, напомнящи за музиката на Бо Дидли (Bo Diddley) В тази песен певецът включва и куплет от стихотворение на викторианския дизайнер на текстил, поет и сподвижник на Прерафаелитското братство Уилям Морис (William Morris; 1834-1896), смятан за родоначалник на фентъзи жанра. В своите произведения Морис дава нов живот на забравени средновековни текстове и исландски народни приказки – симбиоза, която от дълги години вдъхновява творчеството на Робърт Плант.

Source Article from http://artnovini.com/art-mix/muzika/1532-robert-plant-obyvi-konkurs-za-viedeoklip-nagradata-e-3000-usd.html