Фотограф събра най-забавните животни от Виенския зоопарк в календар

За корицата на календара за 2015 г., австрийският фотограф Данел Цупанк е избрал своите фаворити - сурикатите. Снимка: © Daniel ZupancВИЕНА. Докато някои все още очакват да отпътуват за морския бряг, от Виенската зоологическа градина в „Шьонбрун” (Tiergarten Schönbrunn) вече са готови с многолистовия календар за следващата година – Tierisch lustig 2015. Автор на великолепните илюстрации, чиито главни герои са най-смешните и забавни обитатели на зоопарка, е известният австрийски фотограф Даниел Цупанк (Daniel Zupanc; 1969), съобщиха от от ComPRess/Бюро за връзки с община Виена в София.


„Целуващи се” хипопотами, „смеещи се” ушати тюлени и орангутан, който си играе с разноцветни кубчета… Това са само част от сюжетите, представени в календара, в който всеки месец представя сцена, която със сигурност ще ни накара да се усмихнем. „Във Виенския зоопарк могат да бъдат направени много смешни снимки, тъй като всяко животно има специфичен нрав и се развлича по различен начин”, разказва Цупанк, който е автор на каталозите „Национален парк Хох Тауерн” (Nationalpark Hohe Tauern), „Австралия. Земя на цветове” (Australien. Land der Farben), както и на забележителния календар с пандата Фу Ху – Fu Hu-Fotoalbum Kalender 2012.

Забавни и безгрижни... Снимки: © Daniel ZupancДали животните притежават чувство за хумор, не е доказано научно. Но е факт, че дори без да искат, те понякога изглеждат смешни и са в състояние да ни подобрят настроението. Камерата на фотографа, който по професия е биохимик, улавя моменти, в които животните се държат съвсем като хора и това не може да ни остави равнодушни. Да си легне човек в хамак е нещо нормално и приятно, но когато в хамака се е изтегнала очилата мечка, която сякаш си почива след напрегнат ден в офиса, този миг просто не трябва да бъде пропускан. Естествено, в календара не липсват и любимците на малки и големи – пандите и тигрите. Но за главните роли на корицата, Цупанк е избрал личните си фаворити – сурикатите, които, според него, са се справили отлично с ролята си както пред камерата, така и зад нея.


Разгледайте някои от снимките и преценете сами. За да притежавате календара и да се усмихвате всяка сутрин (дори още от тази година), можете да го купите на място, от Виенския зоопарк, или пък ако нямате път към австрийската столица – бихте могли да го поръчайте онлайн.

Source Article from http://artnovini.com/news/ot-sveta/1533-fotograf-sabra-nai-zabavnite-givotni-ot-vienskia-zoopark-v-calendar.html