Започна продажбата на билети за седемте предпремиери на филма „Виктория”

Дария Виткова, която направи изключителна роля като „момичето Виктория”, заедно с оператора Крум Родригес, чиято камера със сигурност ще „спре дъха” на публиката. Снимка: Viktoria Films © Димитър ВарийскиСОФИЯ. Започнаха предварителните продажби за ексклузивната предпремиерната седмица на филма „Виктория” (Viktoria; 2013), пълнометражен дебют на режисьорката Майя Виткова (Maya Vitkova), съобщиха от компанията Viktoria World Sales And Distribution, разпространител на най-успешната българска кинопродукция за 2014 г. Кинопоказът, който ще се състои в Дома на киното (ул. „Екзарх Йосиф” 37), започва на 19 септември, петък, от 19.00 ч. и ще продължи до 25 септември, четвъртък.


„Виктория” е много личен филм – моята история с майка ми – аз предпочитам да го споделя в компанията на хора, които са го усетили и да съм близо до зрителите му, НЕ-анонимно. Прожекциите в 14 държави, от края на януари до днес, ме влюбиха в разговорите с публиката! Затова и нямам търпение да се срещнем в Дома на киното между 19 и 25 септември, живот и здраве!”, написа Майя Виткова, която е още сценарист и продуцент на филма, в своята фейсбук-страница. „След първата ни прожекция от ексклузивния предпремиерен уикенд, имам удоволствието лично да поканя всички зрители на по чаша вино, за да отпразнуваме това начало заедно!..”

Българският вариант на постера на филма „Виктория”. Снимка: © Viktoria Films Талантливата режисьорка, заедно с част от екипа си, ще представя лично „Виктория” преди всяка прожекция. Билетите, чиято цена е 10 лв., са в продажба от днес до 5 септември, петък, на касата на Дома на киното (бел. ред.: залата разполага с 280 места).

Филмът на Майя Виткова направи своята световната премиера на 19 януари т.г., по време на най-авторитетния фестивал на независимото кино в света – „Сънданс” (Sundance Film Festival), основан от актьора Робърт Редфорд (Robert Redford) през 1981 г.

От април до юни т.г., Виктория” беше отличен с три авторитетни международни приза: Голямата награда Breaking Waves Award от най-големия унгарски кинофестивал – 21st Titanic International Film Festival; Наградата на Младежкото жури (Youth Jury Award) от фестивала в Краков - 7th OFF PLUS CAMERA International Festival Of Independent Film; и Специалната награда на журито (Special Jury Award) – връчвана от компанията HBO, от водещия румънски фестивал 13th Transilvania Internaitonal Film Festival. Драматичната кинотворба беше показана и по време на форумите в Берлин, Кан, Мюнхен, Вашингтон, Карлови Вари, Сиатъл, Голуей (Ирландия), и на фестивала „Зеркало” в Иваново (Русия).

До края на 2014 г. ко-продукцията с румънската компания Mandragora има покани за участие в още 20 големи международни кинофорума. Филмът „Виктория” на Майя Виткова, който получи изключително високи оценки от водещи световни издания за кино, като Hollywood Reporter, IndieWire, Screen International и др. е основен кандидат да представи България в категорията за най-добър „Чуждоезичен филм” (Foreign Language Film) на 87-ите награди „Оскар” (87th Oscars®) на Американската академия за филмово изкуство и науки (Academy of Motion Picture Arts and Sciences®).

Ексклузивни предпремиерни прожекции
на „Виктория” в Дома на киното:

19 септември – 19.00 ч.
20 септември – 19.00 ч.
21 септември – 19.00 ч.
Прожекцията ще бъде посветена
на монтажиста на филма – Александър Етимов
(1976-2014)
22 септември – 21.00 ч.
23 септември – 21.00 ч.
24 септември – 16.30 ч.
25 септември – 16.30 ч.

Както artnovini.com вече написа, предпремиерните български прожекции на „Виктория” ще бъдат съпътствани от поредица от специални събития, обединени в проект, наречен Програмата „Виктория”.

Source Article from http://artnovini.com/art-mix/kino/1543-zapochna-prodagbata-na-bileti-za-sedemte-predpremieri-na-filma-viktoria.html