Радо Янков: Сърцето ми трепна, когато намерих първата си каска

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков бе специален гост в предаването „Преди обед“ по bTV.  След официалното закриване на сезона в ските и сноуборда, носителят на Световната купа за 2015 г. каза, че е удовлетворен от резултатите през тази година, но е наистина щастлив, че е здрав и няма контузии след тежкия състезания.

„Беше един много добър сезон, въпреки че малко не ми достигна да взема и медал от световното първенство и Големия кристален глобус, но това са състезанията. Тази година имаше по-добри от мен. Друго си е да с първи, но ако се върнем назад, реално една стотна ме раздели от спечелването на Глобуса“, каза Янков.

Радо за пореден път отдаде заслуженото на своите родители, които са го записали в отбора по сноуборд, когато е бил на 7-8 години. Също така той сподели колко много се е зарадвал, когато е открил първата си каска, подарък от баща му.

„Първата си каска я издирвах доста време, тъй като има доста сантиментална стойност за мен. Тя е подарък от баща ми, той е карал с нея. Няколко години я търсех. Оказа се, че е вкъщи и като я открих ми трепна сърцето.
По-големите от мен доста ме потупваха по каската, смееха ми се, защото имаше доста по-нови каски по онова време.“

„Имал съм момент, в който съм падал духом, когато съм търсел варианти за фиксация на здравословните ми проблеми, които не ми позволяваха да тренирам и да се състезавам пълноценно. Никога не съм си мислел, че ще се откажа, но съм си казвал, че ако дойде момент, в който наистина не мога да карам, ще избера здравето си“, допълни Янков.

Още от участието на Радо вижте – ТУК!

Source Article from http://insport.bg/2017/04/29/%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE-%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE/?utm_source=rss&utm_medium=rss