Арт изложението Viennafair вече ще се казва viennacontemporary

Организаторите на новото изложение viennacontemporay ще работят усилено, за да затвърдят авторитета на Виена като един от водещите пазари на съвременно изкуство в Европа. Снимка: © artnovini.comФорумът на съвременното изкуство ще се проведе от 24 до 27 септември 2015 г., но на ново място – в огромната Marx Halle.

ВИЕНА. Най-голямото изложение за съвременно изкуство в Австрия – Viennafair The New Contemporary, вече ще се казва viennacontemporary, съобщиха от компанията VF Betriebgesellschaft МВН, която е негов организатор. Променя се и мястото, на което ще се провежда арт форума. През следващата година – от 24 до 27 септември 2015 г. - участниците вече ще представят своите проекти в реконструираната Marx Halle (Karl-Farkas-Gasse 19, 1030 Vienna).


Екипът на viennacontemporary остава същият, както и основната концепция на изложението, което ще продължи да бъде мост между изкуството на Изтока и Запада. Художественият директор Кристина Щайнбахер-Пфанд (Christina Steinbrecher-Pfandt) и административният директор Ренгер ван дер Хойвел (Renger van den Heuvel) гарантират приемствеността, високото качество на селекцията и на услугите, които форумът предлага за галериите, колекционерите, арт институциите, посетителите и VIP гостите, уверяват от viennacontemporary.

Логото на © viennacontemporayС новото си име и новата си локация, виенското арт експо заявява готовността и възможностите си да се развива във възходяща посока и да работи за авторитета на Виена като един от водещите европейски пазари на изобразително изкуство.  

viennacontemporary 2015 ще предложи на своите партньори и ценителите на съвременното изкуство богата палитра от кураторски проекти, самостоятелни изложби, специални програми, срещи със световноизвестни лектори и колекционери. Организаторите на изложението ще партнират и на редица арт събития, които ще се проведат в австрийската столица, като по този начин ще осигурят възможно най-доброто представяне на съвременното изкуство в алпийската държава.

Промяната на мястото, на което ще се провежда арт форума, дава възможност да бъдат фиксирани още отсега датите за 2016 - от 22 до 25 септември, и за 2017 г.от 21 до 24 септември, и така изложителите ще могат да планират своето участие много по-рано.

Фасадата на реконструираната зала „Маркс” (Marx Halle), чиято площ е над 19 хиляди кв. м. Тук ще се проведе първото издание на арт изложението viennacontemporay. Снимка: © Ервин Хейден (Erwin Haiden)Зала „Маркс” (Marx Halle), която днес е част от новия комплекс Neu Marx, е проектирана от австрийския архитект Рудолф Фрей (Rudolf Frey) за животинска борса и е строена от 1878 до 1898 г. Това е първата сграда във Виена, изградена изцяло от ковано желязо. Съставена от две трикорабни зали, свързани помежду си с покрита алея, а нейната площ е над 19 хиляди кв. м.

Първото издание на viennacontemporay ще бъде голяма крачка напред в укрепването на статута на Виена като международен пазар за съвременно изкуство и като платформа за обмен и създаване на връзки между изкуството на Изтока и на Запада, уверени са организаторите на изложението.

От 2 до 5 октомври 2014 г., десетото издание на Viennafair The New Contemporary, чийто приемник сега е viennacontemporay, беше посетено от 25 274 души, което е абсолютен рекорд в историята на виенското експо.

Source Article from http://artnovini.com/news/ot-sveta/1619-art-izlogenieto-viennafair-veche-ste-se-kazva-viennacontemporary.html