Треньорът на Григор Димитров: На правилния път сме


Снимка: Sofia Open

Треньорът на Григор Димитров – Дани Валверду сподели пред нашата камера, че е много щастлив от успешния старт на българина на Откритото първенство на Франция. Първата ни ракета победи преди дни в три сета представителя на домакините Стефан Робер.

„Винаги първият кръг на турнирите от Шлема е много важен. Често се получават непредвидени сривове, най-вече заради напрежението у фаворитите. При Григор ситуацията беше подобна, защото губеше на старта в последните три години. Много съм щастлив, че успя да се справи със съперника си по толкова убедителен начин. По време на почти целия двубой той доминираше по всички показатели над съперника си и показа атрактивен тенис“, каза Валверду пред БНТ.

Той коментира и предстоящия мач на Григор Димитров срещу Томи Робредо от втория кръг на „Ролан Гарос“.

„Робредо е опитен съперник, който има доста успехи на клей, но вярвам, че с Григор сме на правилния път и ще сме готови за предизвикателство. Със сигурност обаче това ще е труден мач. Очаквам да станем свидетели на сериозни разигравания от дъното на корта. Смятам, че победителят от него ще извлече големи дивиденти и се надявам това да е Григор. Победа над съперник като Робредо ще му даде страхотна увереност“, заяви треньорът на Григор Димитров.

Валерду не е изненадан от спада на формата на най-добрия български тенисист.

„Тези промени във формата не са нещо изненадващо. Разбира се, правим всичко възможно Григор да поддържа отлично ниво. Очевидно е, че след турнира в София има колебания в играта му и тя е под нивото, което ми се иска. Правим и невъзможното, за да почне да печели по-често“, завърши Дани Валверду.

Source Article from http://insport.bg/2017/05/30/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80/?utm_source=rss&utm_medium=rss