Рок легендите Metallica ще изнесат концерт и на Антарктида

Засега не е ясно дали в Антарктида рок титаните ще представят огнено шоу като от Metallica Through The Never, но сигурно е, че изживяването ще бъде уникално. Снимка: © Forum Film BulgariaЛОНДОН. Рок титаните Metallica ще изнесат концерт на… Антарктида. Събитието е планирано за 8 декември 2013 г. и ще се състои в аржентинската научно-изследователска станция Carlini, съобщи интернет портала NME, като се позовава на официалния сайт на групата.


Траш четворката от Лос Анджелис ще свири в специално оборудвана шатра, намираща се близо до вертолетната площадка на базата, а изпълненията им ще бъдат предавани on line в интернет.

На концерта, освен обитателите на станцията, ще могат да присъстват само още 10 души, които ще бъдат избрани сред участниците в конкурса на компанията Coca Cola - Musica Zero, който стартира от днес, 28 октомври, а повече информация можете да намерите тук. Надпреварата, обаче, се отнася само до граждани на Аржентина, Чили, Колумбия, Мексико и Коста Рика. Победителите ще направят едноседмичен круиз по антарктическото крайбрежие от 3 до 10 декември, а кулминацията на вълнуващото им пътешествие ще бъде концертът в Carlini.

В сайта си, музикантите от Metallica припомнят, че досега са свирили на всички континенти, освен на Антарктида. Според NME, цитиран от Lenta.ru, концертът на знаменитата рок банда ще бъде вторият на най-южния континент. До този момент там са забивали само Nunatak – през 2007 г. групата, съставена от учени, работещи в английската база Rothera Research Station, се изявиха в подкрепа на инициативата Live Earth, посветена на проблемите, предизвикани от климатичните промени на Земята.

В края на миналия месец се състоя световната премиера на пълнометражния 3D филм Metallica Through The Never, който е първи в този формат в 30-годишната история на легендарната група. Проектът е уникален заради своята концепция, в рамките на която екипът преплита сюжетна линия и впечатляващо сценично представление, създадено специално за 3D и оборудвано с най-сложния декор, изграждан някога за концерт на закрито. У нас Metallica Through The Never беше представен от компанията Forum Film Bulgaria.

Source Article from http://artnovini.com/art-mix/muzika/1264-rock-legendite-metallica-ste-iznesat-concert-i-na-antarktida.html