Благотворителна изложба на „Шипка” 6 ще набира средства за болни деца

В галерията на СБХ на „Шипка” 6 (III етаж), от 27 до 30 март, ще бъдат изложени пейзажи и натюрморти с цветя. Средствата, събрани от тяхната продажба, ще подпомогнат деца, страдащи от церебрална парализа и епилепсия. Снимка: © artnovini.com СОФИЯ. Благотворителна изложба с цел набиране на средства за деца, болни от церебрална парализа и епилепсия, организира Съюзът на българските художници (СБХ) по идея и с участието на художничката Роза Енгибарова, която всяка година предоставя свои творби за различни добротворни каузи. Експозицията ще бъде открита на 27 март, в 18.00 ч., на третия етаж в галерията на ул. „Шипка” 6, и ще продължи до 30 март.


СБХ осигурява изложбено пространство, а в изложбата ще участват художници, които са готови да предоставят безвъзмездно своите творби, с цел набиране на средства за нуждаещите се, съобщават организаторите.

Почитателите на изобразителното изкуство ще могат да попълнят своите колекции с живописни творби – пейзажи и натюрморти с цветя, изпълнени в маслени бои и акварел. Цените ще бъдат минимални, за да може изложбата да изпълни своята мисия, казват от СБХ и приканват всички, които са съпричастни към страданията на децата да посетят изложбата и при възможност да се включат в набирането на средства.

Source Article from http://artnovini.com/news/ot-bylgaria/1735-blagotvoritelna-izlogba-na-shipka-6-ste-nabira-sredstva-za-bolni-deca.html