Григор Димитров: Новата цел е титла от Големия шлем


Снимка: REUTERS

Григор Димитров стартира защитата на трофея си от АТР 250 турнира в Бризбейн от втори кръг срещу един от непоставените – Джон Милман или квалификант.

Най-добрият ни тенисист изтъкна, че се чувства добре и има високи амбиции за 2018 година.

„Бях наистина развълнуван след този край на изминалия сезон. Имах нужда да си почина по най-добрия начин. Физически се чувствах добре, което е добър знак. Психологически бях изтощен. Починах си пет-шест дни и след това бавно се насочих рутинните си работни задължения. Поставил съм си по-високи цели за следващата година.

Засега ситуацията около мен изглежда добре. Три седмици тренирахме здраво. Търся отново своя ритъм – това е главната цел пред мен“, каза Гришо.

„Най-сериозната цел е да спечеля титла от Големия шлем. Доказал съм през годините, че мога да играя силни мачове срещу най-добрите, на топ кортовете. Следващата стъпка е да го направя в рамките на две седмици. Вярвам, че мога. В началото на всяка една година се опитвам да смаля малко очакванията си. Като цяло до момента всичко се развива чудесно – здрав съм. Ако върша правилните неща, резултатите ще дойдат“, сподели световният № 3.

„Не очаквах случилото се през миналия сезон. Сега трябва да намеря своя баланс. Рано или късно нещата ще се получат,“ добави първата ни ракета.

Гришо сподели чувството от това да бъде на крачка от финал в Големия шлем, след като миналата година бе на една от победа от това по време на Откритото първенство на Австралия. „За всичко си има причина. Беше ми тежко, защото усещах, че мога да премина тази бариера и да достигна първия си финал в Големия шлем. Ето, че след това ситуацията се разви страхотно за мен.“

На въпроса какво смята за състоянието на Анди Мъри, българинът заяви: „Той е един от тези шампиони, които винаги се борят и намират начин.“

Source Article from http://insport.bg/2017/12/31/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BB-%D0%B5-%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B0-%D0%B3/#utm_source=rss&utm_medium=rss