БФВ отчете 2017 година за една от най-успешните при подрастващите

Изминалата 2017 година е една от най-успешните при подрастващите, отчете Българска федерация по волейбол на своя редовен Управителен съвет, който се проведе на 25 януари в офиса на централата.

Във връзка с постигнатите успехи, БФВ използва случая, за да изкаже своята голяма благодарност на всички клубове, председатели (президенти), треньори и спонсори, които със своите усилия са допринесли за формирането и изграждането на качествени състезатели при подрастващите, а с това и постигането на високи спортни резултати.

В знак на уважение БФВ се обръща и към Общините, като им благодари за тяхната подкрепа и развитие на волейбола на местно ниво, с което също допринасят за постигнатите резултати.

Един от фактите, който илюстрира изминалия успешен сезон, е че България изпълни максимално програмата си за квоти на международна сцена и класира всичките си национални селекции при подрастващите на Европейски първенства през 2017 година. Също така страната ни класира и два отбора на Световни форуми, в които се представихме повече от отлично и отбелязахме бронзови медали.

Като цяло младите ни волейболисти и волейболистки от различните възрастови селекции отбелязаха страхотни постижения, като прославиха България на международна сцена и записаха името на страната ни в историята.

Ето всички постижения за 2017 година:

Жени под 23 години
3-то място и бронзови медал от Световното първенство за жени под 23 години в Словения, с треньор Антонина Зетова

Девойки под 16 години
3-то място и бронзови медал от Европейското първенство за девойки под 16 години от София, с треньор Стоян Гунчев.
1-во място и златни медали от Балканиада в София за девойки под 16 години, с треньор Стоян Гунчев.

Юноши под 17 години
1-во място и златни медали от Балканиада в Стара Загора за юноши под 17 години, с треньор Драган Иванов.
2-ро място и сребърни отличия от Балканиада в Сърбия за юноши под 19 години (участваха юношите под 17 години)
4-то място на Европейското първенство за юноши под 17 години в Унгария и Словакия, с треньор Драган Иванов

Девойки под 20 години
8-мо място на Световното първенство за девойки под 20 години в Мексико, треньор Димо Тонев.

Безспорен е големият успех, който волейболистките ни под 23 години, водени от Антонина Зетова, реализираха на Световното първенство в Словения. Тимът на България спечели исторически бронзови медали, които са първи в състезание от такъв ранг за дамското направление. Постижението е знаменателно и за бъдещето на женския ни тим, който има качествени и талантливи попълнения.

Изключително значимо е представянето на младите ни състезатели на Европейските първенства за девойки под 16 години и юноши под 17 години, които бяха първите по рода си в календара на ЦЕВ. Момичетата, водени от Стоян Гунчев, направиха много силно участие, като завършиха на трето място и с бронзовите отличия. Успехът бе изкован пред собствена публика в столичната зала „Христо Ботев“, а България триумфира сред медалистите на шампионата. Юношите, водени от Драган Иванов, завършиха на престижното четвърто място на Евроволей в Унгария и Словакия, като страната ни бе сред четирите най-добри нации в Европа.

Паралелно с това България записа и едно от най-добрите си постижения на Балканиади, като през 2017 година триумфира с Балканските титли, като спечели златните медали в Стара Загора при юношите и в София при девойките.

С постиженията си на международна сцена страната ни показа, че има млади и талантливи състезатели и при двата пола, а идващото поколение дава надежди за бъдещи успехи на международна сцена. От своя страна Българска федерация по волейбол залага все повече на работа с подрастващите, като се стреми да осигури максимално добри условия за изграждането на перспективни млади състезатели, които да са бъдещите попълнения на националните отбори.

Source Article from http://insport.bg/2018/01/31/%D0%B1%D1%84%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%B1%D0%BE%D0%BB-%D0%BE%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5-2017-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%83%D1%81/#utm_source=rss&utm_medium=rss