Нешка Робева няма да води ансамбъла на Германия в София

Воденият от Нешка Робева ансамбъл на Германия по художествена гимнастика отказа участие на турнира от Световната купа в София, който ще се проведе в края на март в „Арена Армеец“. Това обяви известната българска треньорка в профила си във Фейсбук.

Според Робева, гимнастичките все още не са подготвени за участие на голям турнир.

„Тъй като ние все още сме далече от вида, в който ставаме за показване, убедих германското ръководство, да не участваме на Световната купа в София. Храня тайната надежда, че до Европейското първенство, ще се докараме до по-приличен вид. . . А до Световното?… Ще се постараем“, написа Робева.

„С отбора работим, но времето, което е отделено за тренировки, според нивото на подготовка и предстоящите състезания, е твърде малко. Тук на художествената гимнастика никой не гледа сериозно – набляга се на училището и ако сме честни в отношението си към децата – така трябва. Художествената гимнастика в Германия е аматьорски спорт, а влизането във висше учебно заведение изисква сериозна подготовка. На някои от момичетата предстоят матури. .. И въпреки всичко не се отказваме от това да подготвим две сериозни композиции, с които да зарадваме почитателите на българския стил в този спорт. Подготвяме и изненада – комплимент към българската публика. . . И към паметта на един голям български музикант“, заяви още Робева.

Source Article from http://insport.bg/2018/02/25/%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B0/#utm_source=rss&utm_medium=rss