Българските таекуондисти с две титли и един бронз в Египет

Тримата ни национални състезатели по таекуондо спечелиха три медала на най-престижния турнир по таекуондо с ранг G2 в Алексанрия, Египет.

Два златни и един бронзов медал завоюваха нашите бойци, след като премериха сили с най-силните в таекуондисти света. Уникална игра и невероятен боен дух показаха Калоян Бинев, Владимир Далаклиев и Митко Джорджев.

Златните отличия на Калоян и Влади ги направи сигурни участници в сериите на Гран При, и им дава сериозни заявки за предстоящите олимпийски игри.

Калоян Бинев в кат. до 63 кг показа световна класа в боя и по пътя към златото елиминира вицеолипийски, световен и вицесветовни шампиони. В първата си среща той отстрани представителя на Саудитска Арабия с 16:10, след което се срещна с германец, който също нямаше шанс пред нашето момче. В третата среща световният шампион от Белгия Жуад Ачаб също бе неутрализиран и загуби от Бинев с 13:15.

На полуфинала Калоян игра със старият му съперник световният вицешампион Симоне Кресчензи, когото Калоян не пожали и отстрани по пътя към финала. Там младият Бинев влезе в бой срещу олимпиеца от Казахстан Серикбайе и го победи с безапелационното 23:7.

Медалистът от Световното в Корея през 2017 година Владимир Далаклиев премина през 4 срещи до златото. В първата той категорично показа своето превъзходство срещу представителя ня Ирак, като го победи с 11:3. Още по-голяма разлика в резултата Влади направи срещу втория си противник , който бе елиминиран с 24:8.

На полуфинала българинът победи Самба Нанг от Мали, което го изпрати директо на финал, където дори и световният шампион от Италия- Давиде Спиноза не можа да надделее над нашето момче. С 9:7 Далаклиев победи противника си в кат. до 68 кг и спечели златото за България.

Source Article from http://insport.bg/2018/02/26/64686/#utm_source=rss&utm_medium=rss