Владимир Илиев: Нямахме доза късмет, но това не е оправдание


Владимир Илиев

Българският биатлонист Владимир Илиев заяви, че е бил подготвен и реално е имал шанс за медал на олимпийските игри в Пьонгчанг, но напрежението е оказало влияние върху представянето му.

Илиев завърши на 19-о място в индивидуалната дисциплина на 20 км, като на практика това бе най-предното класиране на родните биатлонисти.

Освен това той остана 54-и в спринта, 46-и в преследването, 17-о място с смесената щафета и 16-о място с мъжката щафета на България.

„Нямахме доза късмет, но това не е оправдание. На тази Олимпиада бях подготвен и реално имах шанс за медал, но в биатлона е така – един изстрел не беше достатъчен. Това е спортът. Имах шанс – и в спринта, и в индивидуалния старт на 20 км, за място в първите 8 реалистично, а дори и за медал, си мисля, но така е в спорта – не успях да се събера. Голямо състезание, може би и напрежението оказа малко влияние… явно толкова сме били подготвени“, каза Илиев при завръщането си в България.

„Много са проблемите и нещата, които липсват, като цяло у нас, не само в биатлона. Като се почне от детско-юношеския спорт, конкуренцията в самите гарнитури, докато се стигне при нас, мъжете. Бази, условия… ако имаш достатъчно финанси, винаги може да се готвиш на много добри места, в чужбина, не е задължително да е в България.

Ние нямаме засега такъв голям център, който да се конкурира със световните, за да можем да се готвим качествено, особено зимата. Затова и тренираме предимно в чужбина. Много са проблемите, но това е – малка държава сме, опитваме да се борим с другите. Доста хора виждат, че с много по-ниски бюджети и по-малък персонал като цяло успяваме да ги побеждаваме в много от състезанията, просто на Олимпиадата не успяхме да се съберем, за да покажем наистина много хубав резултат. А имаше възможност за това“, каза още Илиев.

Source Article from http://insport.bg/2018/02/27/64710/#utm_source=rss&utm_medium=rss