Кубрат Пулев планира бой в Чикаго


Снимка: Reuters

Кубрат Пулев планира да изиграе следващия си мач в Чикаго през май или юни, съобщава fightnews.com.
Повече яснота за детайлите около предстоящата префесионална среща в тежка категория се очакват в следващите седмици.

„С моя екип обсъждахме възможността за двубой срещу Томаш Адамек в Чикаго, но той е ангажиран с мач на 21 април в Полша и за него е твърде скоро да излезе пак на ринга на желаните от нас дати през май или юни“, коментира Пулев, който е втори в ранглистата на IBF, четвърти в класацията на WBA и пети в подреждането на WBC.

Българинът, който има 25 победи в 26 мача като професионалист (13 с нокаут), в момента е в Чикаго, за да подкрепи по-малкия си брат Тервел (7 победи с нокаут в 7 мача), който ще има мач в петък срещу Тристан Джеймс (САЩ) в полутежка категория.

Той посети залата в града „Уинтръст Арина“ и остана впечатлен.

„Това е страхотно място за бокс. Чикаго е страхотен град с много българи, поляци и други нации, които с радост биха гледали интересни мачове. Сигурен съм в това. Ще се боксирам тук, поне веднъж, а след това ще видим какво ще стане“, коментира още Кубрат Пулев.

„Мога да срещна всеки, на всяко място, но бих желал да предизвикам полски съперник, особено Артур Шпилка, Мариуш Вах – ще ви бия в собствения ви град“, каза още той.

Кубрат Пулев също така прогнозира, че световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър ще победи в събота претендента Луис Ортис.

„Двамата са добри боксьори, но Уайдър ще спечели. Ортис въобще не трябваше да получава възможност да бие срещу Дионтей, защото беше хванат със забранени стимуланти. Не е честно спрямо другите боксьори, когато измамниците се връщат толкова бързо на ринга. Всеки, който е хванат с допинг, трябва автоматично да бъде дисквалифициран за две години. Но това е бокс, спорт без правила. Мразя измамниците, защото аз работя прекалено здраво, за да постигна всичко“, каза още Пулев.

Source Article from http://insport.bg/2018/02/28/%D0%BA%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D1%83%D0%B1%D0%BE%D0%B9-%D0%B2-%D1%87%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B3%D0%BE/#utm_source=rss&utm_medium=rss