Невяна Владинова: Ще участвам в София, ако съм напълно възстановена


Снимка: БФХГ

Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова може да пропусне старта от Световната купа в София в края на март, ако все още не е възстановена от контузията на глезена. Владинова тренира на облекчен режим и не участва в днешното официално контролно на национален отбор жени основен състав в зала „Раковски“.

„Възстановяването ми върви добре. Правя все повече неща всеки ден, но взе още се пазя. В София ще участвам само, ако съм напълно възстановена. Ще ми бъде трудно да гледам отстрани, но има много по-важни състезания през този сезон“, коментира Владинова.

В контролното своите композиции представиха само четири грации – Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова. Беше предвидено да участва и Йоанна Николова, но тя има лека травма и от треньорския щаб прецениха, че е по-добре гимнастичката да не се натоварва допълнително, за да отшуми контузията й напълно.

На проверката присъстваха президентът на БФХГ Илиана Раева и трикратните световни шампионки Мария Петрова и Мария Гигова. Контролното се проведе, за да се види формата и нивото на подготовка преди турнира в Рига (Латвия) на 3-4 март, на който ще ни представят Катрин Тасева и Ерика Зафирова, както и на кръга от веригата Гран При в Киев (Украйна) от 15 до 19 март. В Киев ще участва Катрин Тасева, а в съпътстващия турнир България ще бъде представена от Ерика Зафирова, Петя Борисова и Йоанна Николова.

„Доволна съм от контролното. Момичетата са подготвени много добре на този етап“, заяви Бранимира Маркова, старши треньор на национален отбор индивидуално жени. Тя добави, че ще изчака още една-две седмици преди да реши за евентуалното участие на Невяна Владинова на Световната купа в София.

Същевременно, австрийската звезда на художествената гимнастика Никол Рупрехт заедно със своята треньорка – българката Лучия Генчева-Егерман, която работи от дълги години в Австрия, е на подготовка за новия състезателен сезон в София. До четвъртък тя ще тренира в зала „Раковски“.

Source Article from http://insport.bg/2018/02/28/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%B0/#utm_source=rss&utm_medium=rss