Шаолински монах за кунг фу и баланса (ВИДЕО)

Тренировка – семинар с майстор Ши Хенг Юи (Shaolin Temple Europa) се проведе на 22 март 2018 г. в залата на ABC FIGHT CLUB в София. Майстор Ши Хенг Юи оглавява Shaolin Temple Europa от 2010 г., който се намира в Германия.

В продължение на повече от 25 години пътува и изнася семинари на различни места по света. На тях представя теоретичните и практични знания на Изтока и възможността чрез различни упражнения и техники, да бъдат приложени в модерното общество. Занимава се с разпространение и развитие на принципите и техниките на бойното изкуство на Шаолин – кунг фу.

„Дори и да имаш много пари, знанието и уменията не се купуват с тях. Ако някой иска да умее това, трябва да тренира това. Кунг фу е тежък труд, постоянство, много тренировки“, казва той и допълва, че практикува не по-малко от шест часа на ден.
За него не стои въпросът – кой боен стил е „най-добър“: „Ще надделее този, който е по-добър. Не е до стилът, до човекът е“. И е категоричен, че не можем да развиваме само физиката и тялото и да очакваме резултати, а трябва да работим и за съзнанието.

„В китайските бойни изкуства най-важното е балансът – между духа и тялото“, казва още майстор Ши Хенг Юи.

Майстор Ши Хенг Юи започва да практикува бойното изкуство на Шаолин на 4-годишна възраст. През 2001 година защитава своята майсторска степен и става най-младият монах с подобeн ранг в Shaolin Temple Europa.

Основната му цел с разпространението на традиционните знания на Шаолин е традиционните бойни техники и концепции да бъдат представени разбираемо за съвременния човек и да послужат за активен и здравословен начин на живот и духовен баланс.

Source Article from http://insport.bg/2018/03/24/65341/#utm_source=rss&utm_medium=rss