Елица Василева: Ще се върна в игра, когато съм готова


Елица Василева Снимка: CEV

Една от най-класните състезателки в женския национален отбор по волейбол Елица Василева, която бе и капитан на тима, в момента се възстановява след операция в рамото и не може да вземе участие в Златната европейска лига.

Елица изгледа на живо победата на „лъвиците“ над Украйна с 3:1 гейма, във втория мач от Група А на лигата в зала „Христо Ботев“, като похвали националките за успешната игра и победата пред фейсбук страницата на БФВолейбол:

„Като зрител мога да кажа, че момичетата играха добре за състав, който е събран от скоро и победиха отбора на Украйна, срещу когото се мъчихме преди няколко месеца на Европейското първенство. Тежко е да се гледа отвън. За първи път гледах волейбол откакто се оперирах и не ми беше леко да следя събитията и другите отбори.

Беше тежко с оглед на това, че не мога да вляза в игра в следващите четири месеца. Но момичетата се справиха много добре. Вижда се, че се работи много и професионално, аз го знам също. Ще се върна в игра, когато съм готова. Лекарите казват, че ако рамото ми върви добре, ще съм готова за световното през октомври“, коментира Елица Василева.

В момента волейболистките на България, които са водени от Иван Петков са лидер в група А, с две победи и актив от 6 точки.

Утре, 26 май националките ни излизат за своя трети мач от групата, като посрещат Азербайджан. Двубоят е от 17:00 ч в столичната зала „Христо Ботев“ и ще бъде излъчван пряко по БНТ HD.

Source Article from http://insport.bg/2018/05/25/67431/#utm_source=rss&utm_medium=rss