Смесената ни щафета в Топ 12 на Световната купа по петобой в София

Тодор Михалев/Пресияна Дишева се класираха на 12-то място в микс щафетата на Световната купа по модерен петобой, която се проведе на Националната спортна академия в София.

Двамата ни сънародници дадоха всичко от себе си в петте дисциплини, но младостта и липсата на опит си пролича, особено във фехтовката, където записаха 17 победи и 27 загуби. Въпреки това на паркура яздеха перфектно и постигнаха най-добър резултат от всички отбори – 291 точки ( от 300 възможни).

При бягането и стрелбата Михалев/ Дишева се справиха добре и влязоха в Топ 15. Шампиони станаха Ян Къф/ Елиска Прибилова ( Чехия), носители на сребърното отличие са Салма Абделмаксуд / Ахмет Елгенди ( Египет), а трети Ирина Пасанцова / Ярослав Ражик ( Беларус) .

В надпреварата, която беше през последните пет дни участваха 158 състезатели от 27 държави, като след финала стана ясно, че благодарение на спечелените точки от последните две Световни купи в Унгария и завършилата в столицата ни надпревара, Димитър Кръстанов получи право да премери сили с най-добрите петобойци на планетата още веднъж.

В средата на юни в Астана, Казахстан ще се състои и Световна купа №5, която се явява и финал на сезона. Там ще участват мъжете и жените от Топ 36.

Source Article from http://insport.bg/2018/05/27/67514/#utm_source=rss&utm_medium=rss