Ре-Стартирай младите


Dimo Benev

Лицеви опори, клекове, отскоци, катерене, набиране, коремни преси, бягане… Това не е военно училище. От спортен клуб СК “ РеСпорт “ са се заели с една достойна задача – да рестартират нашите деца. Най-вече да ги научат как да тренират, за да бъдат здрави, активни и жизнени. А нима това не е най-важното за тях?


Dimo Benev

Зад тази инициатива стоят треньорът и силов атлет Димо Бенев и компания. Той не се кара на възпитаниците си. Но с мощна фигура за пример и съсредоточен поглед, следящ за правилното изпълнение на техниката на упражненията, ги респектира. А на децата това им трябва – защото те правят, каквото виждат. В случая се учат на дисциплина, техника, полагат усилия и труд да накарат тялото си да се движи правилно. Неща, които само изкуството на спорта, съревнованието и физическата тренировка могат да представят в една палитра от игра на движенията.

Децата правят, каквото виждат.


Dimo Benev

Ето и как описват совята дейност организаторите на събитията:

„Спортна инициатива на открито по проект „Ре-стартирай младите“ е насочена към подобряване възможностите за трениране, общуване и придобиване на умения и качества за водене на активен живот.

Събитието е с продължителност от два часа, в които ще можете да задавате въпроси, да научите основни техники за изпълнение на упражнения, да участвате в групова тренировка, както и в спортна надпревара.“

Научете повече за проекта на събитието в социалната мрежа ТУК

Автор: Любомир Спасов

Source Article from http://insport.bg/2018/07/11/%D1%80%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5/#utm_source=rss&utm_medium=rss