Викат още един волейболист в националния отбор за световното


Снимка: FIVB

Мирослав Градинаров може да получи повиквателна за националния отбор по волейбол преди световното първенство в България и Италия, потвърди селекционерът на „трикольорите“ Пламен Константинов.

В представителния тим има сериозни проблеми с контузени и евентуалното присъствие на Градинаров може да бъде помогне на „лъвовете“ преди решителните двубои.

„Волейболистите идват от почивка, има 4-5 въпросителни в състава. Едва ли всичко ще се изясни в близките дни. Големият проблем са датите и сроковете за заявяване на състезателите. Не знаем дали 5-6 човека ще могат да помогнат. Трябва да ги дублираме с по още един състезател на тези постове. Ситуацията около Георги Братоев не е ясна. Ако може да играе, не искам да го изключваме от състава. Нямаме пост без проблем, с изключение на либерото. Вероятно ще извикаме и Миро Градинаров. Той може да дублира две позиции. В Лигата на нациите играхме със състав, който не сме планирали. Липсваха 5-6 човека.

Трябва да създаваме напрежение в тренировките. Това е един от начините да тренираш, под напрежение и под натиск. Не може да се сравни с мачовете и с една пълна зала с хора. Когато играеш у дома, се искат добри резултат. Няма как да се избяга от това“, коментира Пламен Константинов пред медиите.

Теодор Тодоров, Николай Николов, Тодор Скримов, Боян Йорданов са останалите волейболисти, които имат различни проблеми.

След понеделник може да има повече яснота около състоянието разпределителя Георги Братоев, който ще лети до Париж, за да се консултира с местни специалисти около своята контузия в глезена.

Source Article from http://insport.bg/2018/07/21/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE-%D0%B3%D1%80/#utm_source=rss&utm_medium=rss