Ансамбълът и Весела Димитрова са №1 за месец септември

Поредно признание получиха националният ансамбъл по художествена гимнастика и треньорката Весела Димитрова.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Стефани Кирякова и Лаура Траатс вдигнаха Купата на победата за отбор на месец септември в анкетата на Пресклуб „България“. Това е 21-ви трофей откакто през 2001 г. наградата за първи път е връчена на най-красивия спорт.

През миналия месец грациите спечелиха 12 гласа от спортните редакции за двойния успех на световното първенство – бронзовия медал в многобоя и златното отличие на обръчи. На второ място с 6 гласа е националният отбор по футбол, който записа 2 поредни победи в Лигата на нациите.

При треньорите Весела Димитрова спечели с 11 гласа пред националния футболен селекционер Петър Хубчев с 5 гласа.

Момичетата и наставничката им благодариха за наградите от сърце и изразиха надежда да продължат да радват България и да бъдат отбор и треньор на месеца.

„За мен е изключителна чест да получа наградата за месеца“, каза треньорката Весела Димтрова.

Тя съобщи, че на подготовка в ансамбъла за новия сезон ще са 10 гимнастички. Това не е противопоставяне на два състава, подчерта специалистката. Идеята е най-добрите да отиват на състезание.

През февруари на Гран при в Москва ансамбълът ще покаже за първи път новите си съчетания.

„Винаги е предизвикателство да направим ново съчетание, залагаме на риск, оригиналност и сложност“, каза още Весела Димитрова.

Теодора Александрова продължава да лекува стара контузия, а на Елена Бинева й предстои лека интервенция. Ели поясни, че в момента е на щадящ физически режим, а след интервенцията ще се възстановява 4 седмици, преди да започне пълноценна подготовка.

Source Article from http://insport.bg/2018/10/30/72318/#utm_source=rss&utm_medium=rss