Григор Димитров: Започвам отначало, искам да радвам България!


Снимка: REUTERS

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се надява новият сезон да бъде още по-успешен от изминалия. Ракетата ни ще стартира годината на турнира в Бризбейн.

Григор Димитров се съгласи да сподели мнението си Max sport преди първия си мач срещу Йошихито Нишиока на старта на ATP 250 турнира.

“Първото и най-важно нещо е да започна турнира с победа. Единственото нещо, което искам сега, е да радвам не само себе си, но и всички мои фенове, също така и цяла България. Започвам отначало, всяка една година е различна от изминалата. Защо да не постигна подобни успехи, защо не и повече“, сподели българският състезател.

Относно щаба си и присъствието на Андре Агаси в него, Григор Димитров сподели: „Всички са на едно добро ниво, всеки е щастлив с човека до себе си, както се казва. Започваме годината на ново, няма защо да казваме кой какъв е. Всеки един от нас има конкретна цел и гледаме да се фокусираме върху това. Да се надяваме, че ще имаме успех.“

Запитан, с чувство за хумор, чия елха в Монако е по-голяма, тази на Новак Джокович, или на самия Григор Димитров, българинът отговори в същия дух, че се надява неговите успехи да бъдат също толкова големи.

„Новак Джокович показа какво може да направи в рамките на няколко месеца. Да се надяваме, че някои от трудните моменти ще ми се отразят по същия начин. Да имам същите успехи.“

„Харесвам турнира в Бризбейн, в последните 6-7 години започвам годината тук, прекарвам Нова година тук. Настройвам се за мачовете“, сподели още Григор.

Хасковлията беше помолен да отправи и послание към всички свои български привърженици: „Пожелавам на всички хора да са живи и здрави, което е най-важното нещо. Благодаря много за подкрепата през всичките тези години. Да се надявам, че ще мога да ги радвам още повече“, заяви оптимистично настроеният за новия сезон Григор Димитров.

Source Article from http://insport.bg/2018/12/30/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B8%D1%81/#utm_source=rss&utm_medium=rss