Йоханес Бьо със седма победа за сезона в биатлона


Снимка: AP

Норвежецът Йоханес Бьо спечели преследването на 12.5 километра в германския зимен център Оберхоф. 25-годишният биатлонист записа седма победа в десет състезания от началото на сезона в Световната купа.

Бьо потегли от втора позиция с 25.2 изоставане от победителя във вчерашния спринт Александър Логинов. Норвежецът допусна цели три грешки в стрелбата – по една във втората, третата и четвъртата, но въпреки това пресече пръв финалната линия.

Лидерът в Световната купа завърши състезанието за 34:29.8 минути. Той изпревари германеца Арнд Пайфер, който потегли от пета позиция и след една грешка в стрелбата финишира 15.1 секунди след победителя.

Италианецът Лука Хофер, който единствен в топ 40 свали всичките 20 мишени, допълни почетната стълбичка с пасив от 15.8 секунди. Той стартира десети на 1:15.2 от Логинов, но с отличната си стрелба стигна до първи подиум през сезона.

Носителят на Големия кристален глобус за последните седем години Мартен Фуркад завърши четвърти с три грешки на стрелбището.

Французинът потегли от седма позиция на 47.2 секунди от Логинов и 22 секунди от Бьо, като финишира 32.6 секунди след норвежеца.

В генералното класиране за Световната купа Йоханес Бьо води с 542 точки след десет от 26-те състезания за сезона. Той има аванс от 130 точки пред Логинов и 200 точки пред Фуркад.

В преследването в Оберхоф участваха двама българи. Най-добре се представи Красимир Анев, който остана 36-и с две грешки и пасив от 3:38.8 минути.

Димитър Герджиков изобщо не завърши състезанието, като спря след четвъртата си стрелба. Антон Синапов също имаше право да участва, но реши да не стартира.

Source Article from http://insport.bg/2019/01/12/74787/#utm_source=rss&utm_medium=rss