Грациите: Oтиваме за финали на европейското в Баку


Невяна Владинова и Катрин Тасева

От 16 до 19 май столицата на Азербайджан Баку е домакин на 35-ото Европейско първенство по художествена гимнастика. Четиридневната програма на състезанието се открива от турнира на ансамблите при девойките. Изпълненията на индивидуалните състезателки започват на 17 май (петък).

Страната ни ще бъде представена от Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн и ансамбъла на младите грации. Трите ни елитни гимнастички ще представят 8 съчетания, като Владинова ще играе с обръч и бухалки, Калейн – с обръч, топка и лента, а Катрин Тасева ще представи съчетанията си с топка, бухалки и лента.

Две от състезателките, които ще ни представят на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку – Невяна Владинова и Катрин Тасева потвърдиха, че са добре подготвени и във форма за шампионата. Отборът ни отпътува днес за Азербайджан, където ще се бори за медалите в шампионата на Стария континент.

„Добре сме, здрави сме, подготвени сме много добре. Главната ни цел е да се борим за финалите на отделните уреди. Отделно имаме класиране с ансамбъл девойки. Там ще е много трудно. Всички отбори са много силни и добре подготвени“, заяви Катрин Тасева на летище София.

Капитанът на националния отбор индивидуално Невяна Владинова пък добави:

„Подготвени сме, във форма сме, здрави сме и се надяваме на късмет. Всяко едно състезание е важно. Разбира се Световното е най-важно. Но всяко е подготовка за него. Спокойна съм, усещам се добре и ще помагам на останалите, ако имат нужда от нещо.“


Боряна Калейн Снимка: БФХГ

Участие в първенството на Стария континент са заявили 81 състезателки.

БНТ 3 ще даде възможност на зрителите да проследят всички най-интересни моменти от надпреварата и представянето на българските национални състезателки по художествена гимнастика.

Зрителите ще видят първите интервюта на „златните момичета“ и ще научават всички подробности за участието им в състезанието от преките репортажи на Цветелина Абрашева и оператора Николай Балкански. Европейското първенство по художествена гимнастика ще коментира за зрителите на БНТ Велислава Миланова.

Source Article from http://insport.bg/2019/05/14/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-o%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81/#utm_source=rss&utm_medium=rss