Ивет Лалова: Не си поставям никакви граници

Ивет Лалова се класира на своя трети финал на световно първенство при седмото си участие на планетарен форум на открито.

35-годишната спринтьорка завърши седма във финала на 200 метра в Доха с постижение от 22.79 секунди.

Tя се завърна в София и беше посрещната от родителите си, сестра си и кучето Рио, което ѝ беше подарено след Олимпиадата в Бразилия преди 3 години.

„Когато нещата се поуспокоиха, дори още на следващия ден, си дадох сметка, че моята цел реално беше именно финал, не съм отишла с поставена задача за медали. Така че мога да бъда много щастлива“, сподели Ивет при завръщането си на родна земя и коментира как оценява предизвикателството Доха.

„Срещнахме климат и условия, каквито не бяхме срещали никога досега – честно казано, в моята вече доста дълга кариера, никога не бях бягала при толкова тежки условия. Към края времето се пооправи, днес беше невероятно приятно и можеше да се стои навън. Първите дни беше много топло, не можехме да стоим извън хотелите и климатизираните помещения.“

„Беше предизвикателство за нас – дългият сезон, дългата подготовка. Беше предизвикателство и за треньорите. Видяхме, че имаше атлети, които цял сезон бягаха и скачаха, но не успяха да изпълнят своите цели именно на Световното първенство. Остават само десет месеца до Олимпиадата. Беше интересно, вълнуващо и може би много по-трудно, отколкото всички очаквахме“, добави Лалова-Колио.

Тя коментира и емоционалните си думи след финала на 200 метра, когато сподели, че сега е подарила един бронз на Муджинга Камбунджи (б.а. тя спечели бронза с 22.51 секунди, Лалова имаше 22.45 секунди през сезона), но в Токио догодина ще си го вземе.

„Въобще не си помислям дори за секунда, че няма да има максимално силна конкуренция на Олимпиадата. Моето изказване за медала на Камбунджи беше по-скоро, защото неведнъж съм я побеждавала. Тя е моя близка приятелка. Това по-скоро трябва само да ме мотивира. Бягането във финала беше трудно и бягах със сърце.“

Ивет говори за позитивизма си и за промените, които са настъпили у нея в последните години.

„Опитвам се да бъда по-добра и като човек, и в отношенията си с хората, да помагам повече, да се замислям за по-важните неща в живота, защото не всичко е само медали, първо и второ място и олимпиади. Старая се да работя много върху себе си и може би това ме прави позитивна, защото ми помага да видя истинските и важните неща в живота“, заяви Лалова. Спринтьорката не желае да си поставя граници и все още не вижда края на кариерата си.

„Не мога да кажа, че това ми беше последното световно. Не си поставям никакви граници. Вашият колега Николай Кръстев направи една интересна статистика – тази година е третият сезон по сила през последните 19 години. Ако аз мога да направя в края на кариерата си третият сезон по сила, защо пък това да е последното световно първенство? Не казвам кога е краят“, заяви Ивет.

„Казах го няколко пъти през сезона – докато нещата се получават, докато на мен ми е приятно, докато минавам през тези тежки режими и тренировки с такава любов и чувства, ще продължавам. Тази година дори не ми се спира до почивам. Искам утре сутринта буквално да започна подготовката за Олимпиадата в Токио. Докато нещата наистина се получават, защо трябва да слагам край на нещо толкова хубаво?“

„Сега ще имам няколко дни задължителна почивка и след това ще започна своите тренировки“, заяви Лалова. Ивет сподели и кое е първото нещо, което иска да направи на родна земя.

„Първо искам да прегърна майка си и баща си, защото знам, че те се вълнуваха изключително много. Сега е моментът да им благодаря за всичко, което правят“, сподели спринтьорката и разкри как се променя за нея през годините усещането да е сред най-добрите.

Source Article from http://insport.bg/2019/10/07/%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%BB%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BC-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0/#utm_source=rss&utm_medium=rss