Григор Димитров: Ще бъда играещ капитан на България за ATP Cup

Григор Димитров ще поведе отбора на България в новия турнир „АТП къп“, който ще се проведе за пръв път през 2020 г. Това обяви бившият №3 на пресконференция в София.

„Очаквам с нетърпение да играя в „АТП къп“. Ще съм играещ капитан“, заяви Димитров. Според него новосъздаденият турнир ще е полезен в началото на годината.

„Радвам се за младите момчета (в отбора) и се надявам това да е добро преживяване за тях“, посочи 20-ият в света.

За последно Григор Димитров игра за България през 2015 г., когато участваше в купа „Дейвис“.

„АТП къп“ ще открие сезона догодина, като надпреварата ще се проведе от 3 до 12 януари в три австралийски града – Бризбейн, Пърт и Сидни.

Наградният фонд в турнира е 15 милиона долара. В турнира ще се раздават точки за световната ранглиста, като даден играч може да спечели максимум 750 точки. Всеки отбор има право да запише за участие до петима състезатели.

24-те отбора ще бъдат разделени в шест групи по четири, като победителите и двата най-добри втори тима ще се класират за финалите. Всеки сблъсък ще се състои от два мача на сингъл и един на двойки.

На 13 ноември ще бъде съобщен окончателният списък на страните, които ще участват.

„Началото на годината бе много трудно за мен. Всеки ден бях в болници. Много неприятен старт на годината. Продължих обаче да вярвам в себе си. Просто не бях пълноценен.

Имаше много моменти през годината в които не вярвах, че ще мога да продължа. През лятото дори и да се чувствах добре резултатите не идваха. Вярата обаче бе най-силното нещо, което ми помогна“, заяви звездата ни в тениса.

Григор коментира и ситуацията с треньора си.

„С Андре Агаси винаги поддържаме контакт. Той винаги ще е там, когато ми трябва, да си говорим. С Радек реално не сме били заедно. Това бе временен вариант. Животът си е мой. Сам си режисьор на филма. Нищо в мен не се е променило. Аз съм същия човек. Продължавам да работя в моята сфера и моите цели. Колко време ще отнеме? Не знам! Оказва се, че добрите игри дойдоха, когато нямах треньор до себе си на корта.

Не съм в паника, за да намеря треньор. Винаги съм мислел, че може би ще е зле ако нямам. Но беше интересно. Хубаво е да имаш тази свобода. Тя ти помага да импровизираш повече. Какви ли не разговори имах със себе си по време на мачовете. Няма как обаче, трябва да имаш треньор, но не бързам. Относително е, какъв ще е новият треньор.

Толкова време ще прекарваме заедно, трябва да имаме добра химия. Някой път е въпрос за 1-2 точки. Може би ще ми трябва такъв човек, който да ме насочва към ключовите моменти. Агаси ми помогна много. Много време ми отнема. Ако трябва да говориш с него по телефона, трябва да отделиш 1:30 часа. Израснах много на корта с него. Той винаги даваше отговор“, добави Григор.

Source Article from http://insport.bg/2019/11/08/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B5%D1%89-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0/#utm_source=rss&utm_medium=rss