Иван Петков: Имаме надежди за класиране на олимпиадата


Снимка: FIVB

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков изрази надежди за класиране на олимападата в Токио.

“След 3 януари, ще мога да кажа повече в какво състояние сме. Всички волейболистки съм ги наблюдавал, определено съм доволен. Три месеца не са били заедно. 90% от момичетата са същите от Евроволей 2019. Тези мачове и тренировките, колкото и да са малко, ще ни помогнат да ни върнат увереността в играта”, заяви Иван Петков.

“На този етап ни липсва Мирослава Паскова. Да и пожелая бързо възстановяване, живот и здраве да е пак част от националния отбор. Завърна се Христина Русева. Не е в най-доброто си състояние, но тя има опита, желанието и емоцията, за да помогне.

Бяхме съвсем близо до класиране, но в дните след първата квалификация приемах философски нещата. Бяхме стигнали много далеч в мача със САЩ, но не искам да се връщам повече към него. Сега ситуацията е много по-трудна. Веднага след мача в САЩ си мислех, че има още път, който трябва да извървим, за да победим Америка. Бяхме много близо… Важното е сега. Всеки мач е важен, това са топ отборите на Европа. Нормално е да ни е тежко. Ако нямахме надеждата, вярата и мечтите, може би нямаше да се готвим с тази емоция. Има ентусиазъм и огромно желание, надежди и мечти”, добави Иван Петков.

Волейболистките ни водят подготовка за олимпийската квалификация за Токио 2020, който ще се проведе от 7 до 12 януари в Апелдоорн (Холандия).

„Лъвиците“ се изправят срещу домакините от Холандия, Полша и Азербайджан. Осемте участника са разделени в две групи по четири, като се играе всеки срещу всеки. Първите два от всяка група играят на кръст на полуфинали, а победителите спорят за спечелване на турнира.

Само първенецът в квалификацията в Апелдорн ще се класира за участие на Олимпийските игри в Токио 2020.

Source Article from http://insport.bg/2019/12/31/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD/#utm_source=rss&utm_medium=rss