Българка поглежда към медалите на игрите в Лозана


Снимка: БОК

Мария Руневска поглежда към медалите на хокейния турнир 3 на 3 от младежките зимни олимпийски игри в Лозана.

15-годишната състезателка на клуб “Славия” (София) продължава в битката за отличията, след като нейният „син“ международен отбор си гарантира място в полуфиналите, кръг преди края на квалификациите след инфарктна победа.

Двубоят срещу „кафявите“ предложи драматичен обрат. След като „сините“ губеха с 0:4, успяха да върнат 4 гола в последната третина и триумфираха след зрелищен shoot-out. Според Мария успехът на отбора се дължи на неговата „сплотеност“.

Нашето момиче разказа, че всички около тях коментират този изключителен отборен дух. Сподели, че не си е представяла колко вълнуващо може да бъде това състезание, а за класиране толкова напред дори не смеела да мечтае. Мария е категорична, че е научила много за краткото време откакто са заедно, а двата мача на ден са изморителни, но и много полезни.

Българският знаменосец Нино Томов обаче отпадна след победа и загуба днес и „сивият“ му отбор остана на 5 място в класирането. Въпреки това хокеистът на „Спарта“ (Прага) отново имаше отлични изяви и отбелязани ценни попадения.

Константин Стоилов е 16-и в гигантския слалом при алпийците. Двата манша в Диаблере днес бяха отложени с един час по технически причини. Победителят Филип Хофман от Австрия заяви, че трасето е било идеално за него – колкото „по-ледено“, толкова по-добре.

В турнира по фигурно пързаляне Ивелина Байчева се придвижи с място напред и завърши 15-та, а волната й програма по музика от филма “Шалоу” и наградената с “Оскар” песен на Лейди Гага и Брадли Купър беше силно аплодирана, като възторжени възгласи предизвика оригиналната промяна в цвета на костюма.

Първото злато за Република Корея от тези игри дойде именно в тази дисциплина, където триумфира лидерката след кратката програма Ю Юнг.

Source Article from http://insport.bg/2020/01/14/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B3%D1%80/#utm_source=rss&utm_medium=rss