Пранди: Oбсъдихме с Любо Ганев да продължим да работим заедно


Силвано Пранди Снимка: FIVB

Селекционерът Силвано Пранди има голяма вероятност да продължи да бъде начело на мъжкия национален отбор по волейбол на България.

Това каза той в специално интервю пред кореспондента на БНТ Елена Шаханова, Италианският специалист призна, че е постигнал договорка с президента на родната федерацията Любо Ганев.

„Да, има възможност да поема мъжкия национален отбор на България, въпреки, че засега нещата са само на приказки. С Любо Ганев обсъдихме да продължим да работим заедно. Официално не е оформено още нищо, защото той бе избран за президент на федерацията съвсем наскоро. Същевременно настъпиха промени в международния календар, бяха преместени Олимпийските игри. Все фактори, които изискват да се изчака, преди да се стигне до нещо официално. Трябва да видим как ще се развият здравословно нещата занапред в световен план“, заяви Силвано Пранди.

В момента 72-годишният специалист се намира  дома си във френския град Шомон, където е треньор на местния тим.

„Живея така, както всички в тази ситуация, затворен в къщи. Старая се да върша полезни неща, които ми помагат да прекарвам времето – играя гимнастика, образовам се в интернет и търся начин да помагам на моя клуб преди всичко, защото е време за изграждане на отбора за новия сезон.“

„Имаме договорка с нов български волейболист. Един млад посрещач – нападател. Той трябва да се присъедини към тима, но това също още не е официално.“, каза още Пранди.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/04/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8-o%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D1%81-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE-%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB/#utm_source=rss&utm_medium=rss