Стилиян Петров: Малките неща понякога са по-важни от големите

Една от легендите на българския футбол Стилиян Петров загатна, че сериозно обмисля да се кандидатира за президент на БФС.

„Интересен въпрос. Радвам се, че моето име се спряга за този пост. Аз съм извън България вече 20 години. Това е и добре, и не много добре. Бъдещият президент трябва да е със силен екип. При мен е голям проблем. Не искам да отхвърлям въпроса. Искам да погледна сериозно нещата дали има шанс за променя, дали може да се промени нещо и дали хората искат да се промени.

Има много по-силни кандидати от мен, но ако моето име е замесено там оглеждам нещата и ги оценявам. Следващите няколко месеца мога да дам финалното си мнение“, отговори Стенли на въпрос в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ дали би се кандидатирал за президент на БФС.

Бившият национал сподели още любопитни неща за живота си, за децата си, за баща си и за борбата си с левкемията.

„Опитвам се да ги стягам синовете, особено в тази ситуация, да им въведа режим на тренировки. Всеки поема своята част в тази обстановка, опитват се да хитруват, но не се получава. Аз също съм бил млад, и съм опитвал да хитрувам, като треньор съм по-строг, като родител съпругата ми е по-строга. Не приемат много добре нещата в момента, изисквам повече неща от тях, но това може да им помогне в живота, ако искат да се развиват в спорта или в живота“, коментира той как вървят тренировките с децата му.

„Подкрепата, вярата и търпението е много важно, живеем в 21-ви век и изолацията е нещо ново, когато аз бях изолиран до мен беше съпругата ми, дори децата не бяха допускани при мен.

Баща ми е малко от старата школа, не обича технологиите, но спазва всички препоръки, седи си вкъщи. Той е футболен човек, обсъждаме мачове, коментираме ги, но на първи план вече са внуците, а не аз. Много работя с децата си, относно контрола на топката. Малките неща понякога са по-важни от големите“, коментира Стилиян Петров какво помага в това трудно време.

„Когато подписах със Селтик осъзнах, че съм много назад не само физически, не само технически, но и в други компоненти. Видях колко е важно да знаеш езика и това бе проблем за мен. Имах приятел, който държеше бургер ван, защото се виждах с хора, общувах и започвах да говоря езика. Малки неща, които ме доближаваха до съблекалнята, което беше важно. Не съм продавал бургери, но съм изяждал 3-4 на ден. Ако видиш снимки от тогава ще видиш, че съм с повечко килограми. Бързо навлязох в атмосферата на Шотландия. Успях да се впише в съблекалнята и да общувам със съотборниците си. Те започнаха да ме приемат по различен начин и станах част от един голям клуб“, разказа Стилиян Петров интересна история за преминаването му в Селтик.

Легендата разказа и за емоционалния момент, когато бе аплодиран от целия стадион от феновете на Астън Вила след оздравяването си.

„Емоционален момент. Това бе първото ми докосване до футболния свят. Преди това година и четири месеца бях на интензивна терапия, минах по-интензивното лечение и това бе първият ми допир до футболната общественост, което беше много емоционално. Преди да направим този мач да стане, аз бях много нервен за това какво да очаквам и какво ще се получи, но това остава един емоционален момент, който ще помня за цял живот“, сподели Стенли.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/06/%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0/#utm_source=rss&utm_medium=rss