Мениджърът на Кубрат Пулев предлага мач с Джошуа в празна зала

Мач пред празни трибуни е възможна опция за сблъсъка за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.

Това заяви мениджърът на българския боксьор Ивайло Гоцев, като екипът разработва варианти за провеждането на двубоя, дори ако масовите събирания останат забранени заради разпространението на коронавируса, съобщи BoxingScene.

„Безопасността е наш приоритет номер едно, но сега е време да отделим момчетата от мъжете. Шоуто трябва да продължи – не можем да оставим страха да застане на пътя на самото ни съществуване“, каза Гоцев.

Според него наличието на бързи тестове и развитието на медицината в борбата с коронавируса дава надежда, че мачът за титлата на Международната боксова федерация (IBF) може да се проведе и без публика.

„Очевидно не е практично да тествате 70 000 фенове, които влизат на стадиона, но тестването на сто или повече души, необходими за първокласна телевизионна продукция на битката за световната титла в тежка категория без публика, вече е в рамките на възможното“, допълни Гоцев.

От своя страна промотърът на Джошуа – Еди Хърн, остава скептичен за провеждането на боксови мачове по време на пандемията и изключва възможността двубоят с Пулев да се проведе пред празни трибуни. Според англичанина срещата може да остане на заден план и сегашното положение да отвори вратите за сблъсък между Джошуа и сънародника му Тайсън Фюри, който държи титлата на Световния боксов съвет (WBC).

Гоцев допълни, че в последните 100 години боксът е служил като убежище при едни от най-големите предизвикателства, които светът е срещал.

„По време на голямата депресия, двете световни войни, дори трагедията на 11 септември, боксът е бил първият, който завладява сърцата, умовете и въображението на обществото, когато има най-голяма нужда. Затова мачът между Джошуа и Пулев трябва да се проведе“.

Двубоят трябваше да се състои на 20 юни, но впоследствие Пулев обяви, че срещата се отлага за 25 юли. Домакин на сблъсъка е стадионът на „Тотнъм“.

Source Article from http://insport.bg/2020/04/08/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B6%D1%8A%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%BC/#utm_source=rss&utm_medium=rss