„Панатинайкос“ продължава да следи Александър Везенков


Снимка: Олимпиакос

Най-добрият български баскетболист в момента – Александър Везенков продължава да е сред спряганите имена за трансфер в най-успешния клуб в историята на гръцкия баскетбол – Панатинайкос.

Според медиите в южната ни съседка, 24-годишното крило е все по-вероятно да се раздели с Олимпиакос и да продължи кариерата си в големия съперник на червено-белите. Контрактът на национала ни с гранда от Пирея изтича в края на следващия месец и той ще стане свободен агент, пише „Тема Спорт“.

Наставникът на Олимпиакос Йоргос Барцокас държи Везенков да остане в тима, но към момента все още няма постигната договорка между ръководството на клуба и българина.

И докато двете страни водят преговори, то червено-белите се насочват и към други играчи, които могат да заменят крилото. Първи в списъка е Антъни Гил от Химки, а новото име там е Джона Болдън. Австралийският национал бе част от Финикс в НБА, но според медиите в южната ни съседка, е фаворит за трансфер в Олимпиакос.

В същото време, от ПАО не коментират официално темата с привличането на Везенков. Детелините, които са 37-кратни шампиони на Гърция и 6-кратен носител на трофея от Евролигата (КЕШ), от доста време следят случващото се с българина, който има и гръцки паспорт и не заема място на чужденец.

Те проявяваха интерес към него, още докато бе изгряваща звезда на Арис, както и в последствие при престоя му в Барселона. Освен клуб №1 в южната ни съседка, Везенков е следен и от Ефес, който е лидер в Евролигата и се превърна във водещ отбор на Стария континент в последните 4 години.

И докато около крилото се завързва сериозна трансферна сага, той продължава да е в България и да изчаква падането на карантинния период, за да се върне в Гърция. Очаква се това да стане следващата седмица и така той да може да пътува до Атина.

Дестинацията му трябва да е Пирея, но ако сезонът в Евролигата не бъде доигран, то ситуацията може много бързо да добие и друг развой. Дали това ще се случи ще стане ясно на 24 или 25 май.

Source Article from http://insport.bg/2020/05/21/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B0%D0%BB%D0%B5/#utm_source=rss&utm_medium=rss