Скандал в Русия заради новия треньор на биатлонистите ни

Новият селекционер на българския национален отбор по биатлон Александър Касперович влезе в голям конфликт в Русия заради назначението си у нас.

62-годишният специалист е бил уволнен от федерацията на Санкт Петербург, след като се скара с шефа й Дмитрий Василиев.

Президентът на БФБ Екатерина Дафовска обяви миналата седмица, че ще привлече Касперович за старши треньор, а неговия сънародник Витали Норицин – за помощник. Самият Касперович обаче отрекъл информацията пред началника си Василиев. „Каза ми, че са го поканили още миналия сезон, но не е приел. Когато го попитах за новината, излязла в българските медии, той ме увери: „Това е страхотна глупост, към която нямам никакво отношение”. Така че Касперович остава на работа при нас и със сигурност няма да работи в България. Това е даже нелогично – условията, които му предлагаме в Санкт Петербург, са по-добри”.

Когато на следващия ден, Василиев научи, че Касперович все пак е подписал контракт с федерацията ни, но ще продължи да работи като личен треньор на световния шампион Александър Логинов, той избухна: „Този човек вече не ни е приятел. Но все пак е уникален – успява да работи едновременно на няколко места. Дори да му предложат поста на главен треньор на Русия, пак ще се справи. Ще успее да помогне и на Логинов, който е негов приоритет. Всичко останало му е хоби”.

Касперович увери, че съжалява за тази ситуация. „Нека да прозвучи грубо, но аз се издъних, като не съобщих за преговорите от самото начало. Василиев разчиташе на мен. В крайна сметка се разбрахме и ще продължа да помагам на биатлона в Санкт Петербург и на Логинов, с когото и досега работех предимно дистанционно. Естествено, ще бъда уволнен, защото не мога да седя на два стола. Василиев ми помогна в труден момент, когато меко казано ме освободиха от националния отбор на Русия и аз на практика останах на улицата, а той ми даде шанс да се занимавам с любимата си работа. От негова страна винаги съм имал подкрепа”, извини се Касперович.

Той отговори и на нападките на шефа руския Съюз по биатлон Владимир Драчов, който се подигра със способностите на колегата си. „Не искам да търся реванш, а просто да поработя. Нямам какво да доказвам на никого, защото вече съм се доказал. Целта ми е да гоня олимпийски медали с настоящия състав на България. Особено силна е смесената им щафета”, отбеляза Касперович в интервю за ТАСС.

Source Article from http://insport.bg/2020/05/27/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D1%80-%D0%BD/#utm_source=rss&utm_medium=rss